Tudengid mõtlesid välja satiirilise lauamängu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid Taavi Emajõe (vasakult), Argo Ingver ja Madis Sulg on mängulaua juba kätte saanud. Selle nädala jooksul ootavad nad trükist veel mängukaarte, et õige pea hakata toodet müüma.
Tudengid Taavi Emajõe (vasakult), Argo Ingver ja Madis Sulg on mängulaua juba kätte saanud. Selle nädala jooksul ootavad nad trükist veel mängukaarte, et õige pea hakata toodet müüma. Foto: Kalev Saar

Põltsamaalt pärit tudengite ning heade sõprade Madis Sulgi, Taavi Emajõe ja Argo Ingveri kirg on lauamängud. Suurest huvist tekkis neil idee üks mäng ka ise välja mõelda. Peagi saabubki müügile humoorikas «Seltsimees Puu Eestit vallutamas».

Mängu idee seisneb selles, et Eestisse on tunginud müstiline seltsimees Puu, kes on äkkrünnakuga vallutanud peaaegu kogu riigi.

Mängijate eesmärk on võistelda ja välja selgitada, kes saab kõige esimesena kodumaa vabastatud ning seltsimehe Eestist välja löödud.

165 boonuskaarti

Mängu alguses võtab iga osaleja viis boonuskaarti, mida teistele ei tohi näidata. Rohelised numbrid kaartidel on positiivsed, punased negatiivsed ja kollased neutraalsed. Edasi liigutakse vastavalt täringu ja kaardi summale: kes saab suurema arvu kui teised, liigub ka kiiremini edasi.

Oluline osa on mängus headel kaartidel, et vastane üle mängida. Igal kaardil on kaks teksti. Alguses loevad mängijad esimese teksti, mille järgi teised peavad arvama, kas kaart kajastab positiivset või negatiivset sündmust. Hiljem näidatakse üksteisele aga teist teksti, millest selgubki, millise sündmusega on tegemist.

Lauas on kokku 165 kaarti. Seda on vaja selleks, et mäng oleks vaheldusrikas ning kaardid paaril mängukorral kohe pähe ei jääks.

Kaartide teemadeks on peamiselt tähtsad päevauudised, alustades Eurovisioonist ja lõpetades noortelaagritega Venemaal. «Kui mõni aeg tagasi tegi «Pealtnägija» suure avastuse, et Venemaal korraldatakse noortele laagreid, siis see teema oli meil kaartidele juba mõni kuu tagasi kirjutatud,» rääkis Taavi Emajõe.

Madis Sulg lisas, et põhjus on selles, et jälgitakse välismaa meediat, kus tulevad paljud asjad sageli enne välja, kui need üldse Eestisse jõuavad. «Erinevaid teemasid oleme käsitlenud kerge sarkasmiga, sest eesmärk on pakkuda mängijale meelelahutust,» sõnas Sulg.

Emajõe on ka idee autor ning tema sõnul sooviti koos sõpradega mäng üles ehitada päevakajaliste uudiste põhjal. «Need kaardid pole sellised, et me sooviksime kellegi kohta midagi halba rääkida. Teeme vaid natukene nalja, aga me ei soovi kedagi solvata,» ütles ta. Emajõe lisas, et mänguga teadvustatakse praegust poliitilist seisu humoorikast vaatenurgast.

Sihitakse tudengeid

Emajõe hindas, et pigem on mäng üle paisutatud, seda tuleks võtta kerge huumoriga, ning ta loodab, et mäng ei keera nii palju vinti üle, et keegi end halvasti või solvatuna tunneks.

Noormehed peavad mängu põhiliseks sihtrühmaks tudengeid ning üldse täiskasvanuid, kes jälgivad päevauudiseid ja tunnevad huvi maailmas toimuva vastu. Mängu hind on samuti tudengisõbralik, see hakkab maksma 23 eurot.

Argo Ingver ütles, et tulevikus on plaan sõpradega luua firma ning pikemas perspektiivis soovitakse välismaalt lauamängude ideid Eestisse tuua. «Kui kellelgi on idee, aga puudub pealehakkamine ja kontaktid, siis meie tahaksime olla see ettevõte, kas aitab uusi lauamänge Eestis müüa,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles