Basseinis kaikus juubeli puhul võidukisa

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tippujujad ja Tartu linnavalitsus tähistasid Eesti ujumise saja aasta juubelit tulise veepallimatšiga Aura veekeskuses.
Eesti tippujujad ja Tartu linnavalitsus tähistasid Eesti ujumise saja aasta juubelit tulise veepallimatšiga Aura veekeskuses. Foto: Margus Ansu

Eesti tippujujad ja Tartu linnavalitsus tähistasid eile Eesti ujumise saja aasta juubelit tulise veepallimatšiga Aura veekeskuses.


Esialgu tundus linnapea Urmas Kruuse väljahõigatud loosung «Linnavõim ei upu!» küsitava väärtusega, tegelikult olid nad uppumise eest korralikult kaitstud. Selleks, et linnavalitsusel oleks pisimgi šanss tippujujate vastu, olid neil ümber pihtade tõusuvööd, mis aitasid vee peal püsida. Peale selle võisid nad kasutada ka ujumislesti, mis muutsid edasiliikumise kiiremaks.

Samal ajal, kui linnavõimu esindajad intervjuud andsid ning endale varustust külge panid, leppisid tippujujad salamisi strateegiat kokku. Enne võistlust valitses basseinis ja selle ümber suur segadus: osa võistlejatest oli juba basseini karanud ja tegi seal hoogsalt soojendusharjutusi, kuid leidus ka neid, kes kõndisid basseini ääres täielikus teadmatuses, mis kohe juhtuma hakkab.

Juba mitu korda reegleid seletanud peakohtunik Olav Lukin pidi linnavalitsusele ettekirjutusi veel üle kordama, sest veepallimänguga nad kokku puutunud polnud.

«Õlad soojaks, muidu kohe esimese viskega tõmbame ära,» vadistasid tippujujad oma poole peale liikudes ja käsi propelleritena liigutades. Peakohtunik esitas neile veel ühe reegli: nad tohivad palli mängida vaid ühte kätt kasutades.

Soojendusel tundus, et ühe käega mäng tuleb väga edukalt välja, kuid võistluse käigus muutus asi närvilisemaks ja kohmakamaks.

Linnavalitsus alustas esimest veerandaega kohe vägeva pressinguga vastase väravale. Ent üsna pea krabasid palli enda kätte hoopis tippujujad, kes esimesel võimalusel selle ka väravavahi selja taha poetasid.

Mõlemal poolel oli näha ebasportlikke võtteid, näiteks üksteise vee alla tirimist ja kinni hoidmist – oli näha, kui väga mõlemad pooled võitu ihkasid.

Lõpuks aga saab olla ainult üks võitja ning skooriga 7:5 olid tippujujad linnavalitsusest seekord üle.

Juubelipidustused ei piirdunud vaid veepallimatšiga: eilsest võib Eesti Spordimuuseumis vaadata ka ujumisteemalist näitust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles