Laastava äikese ajal võis taevas näha keeristormi algeid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeristormi alged Tartumaa taevalaotusel.
Keeristormi alged Tartumaa taevalaotusel. Foto: Laine Leppik

Poolteist nädalat tagasi kogu Eestit muserdanud torm võis olla paiguti väga võimas, sest pilvede all esines ka tornaadode algeid.


Tartumaal Haaslava vallas Kitsekülas võis 8. augustil kell 19.15 märgata taevas keeristormi tekke algust. Vaatepilt tekitas suurt hirmu, kuna kohe selle pilve all asub järv ning tekkis selline tunne,et kohe viskab londi järve, rääkis Tartumaal elav Laine Leppik.

Leppiku tehtud fotosid vaadanud Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmavaatluste osakonna peaspetsialist Ene Tillmann märkis, et arvestades ilmaolukorda sel ajal ja selles kohas, võib oletada et tegemist oli tõepoolest keeristormi algega.

«Kuna sel päeval Eestit tabanud äikesetorm (derecho) liikus väga kiiresti, ei jõudnud torm järve kohal küllaldaselt energiat koguda, et oleks saanud keeriseks ehk vesipüksiks areneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles