Taasiseseisvumispäev tuleb ühtelaulmisega Emajõe kaldal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühte lauldakse Tartus Emajõe ääres Atlantise ees.
Ühte lauldakse Tartus Emajõe ääres Atlantise ees. Foto: Margus Ansu

Tartu linn tähistab taasiseseisvuspäeva 20. augustil kell 20 ühtelaulmisega Atlantise ees. Oodatud on nii lauljad kui linnarahvas.


Kalda äärde randub lodi Jõmmu, mille purjele näitab Kinobuss Kanal2 «Ühtelaulmise» saate otsepilti, teatas Tartu linnavalitsus. Põltsamaalt tuleval telepildil juhatavad dirigendid üleilmset virtuaalset koori, kohapeal Tartus aitavad koore joonel hoida Vilve Maide ja Karin Raamat.

Nii Tartu kui ka teiste Eesti paikade telepildid kuvatakse Tallinnas Vabaduse väljakul suurele ekraanile, samuti Kanal2 otsesaatesse. Tartus toimuvat saab otsepildis jälgida internetis NoorteTV kanalil.

Laulmisele tuleb kaheksa tuntud koorilaulu, samuti uus päevakohane regilaul, mille eeslaulja on Celia Roose. Laulusõnad saab igaüks välja trükkida internetist.

Ühtelaulmine on üle-eestiline üritus, kuhu on kutsutud kõik eestlased kogu maailmas üheaegselt ja ühiselt laulma, et tähistada Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles