Noored veemotoristid noppisid MM-lt kõrgeid kohti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitnud Rasmus Haugasmägi.
Maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitnud Rasmus Haugasmägi. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel Rootsis Noras peetud veemoto võistlusklassi OSY-400 maailmameistrivõistlustel läks taas hästi Tartu veemotosportlastel. Rasmus Haugasmägi teenis hõbemedali, Sten Kalder pidi ebaõnne tõttu leppima neljanda kohaga.


Võistlejatel tuli esmalt heidelda ajasõidus, mille aegade põhjal pääsesid edasi 22 parimat. Seejärel selgitati paremusjärjestus neljas võistlussõidus, millest arvesse läksid kolm parimat.

Sten Kalder märkis, et ajasõidus õnnestus tal näidata teist aega, ent esimese võistlussõidu kordusstardis käivitus mootor alles kolmandal katsel.

Haugasmägi võitis esimese sõidu ning väljus kõigist ülejäänud mõõduvõttudest teisena, mis tõi teise koha ka üldjärjestuses. Võitis Austriat esindanud sakslane Oliver Lucas.

Kalder lisas, et sõit peeti väga rasketes tingimustes. «Küünarnukid, põlved, ribid valutavad lainetusest ja kokkupõrgetest saadud müksudest siiani.»

Tänavu saavad spordihuvilised Tartu veemotomehi näha veel 18. septembril Anne kanalil, kus peetakse veemoto Eesti karikavõistlused. Seejärel algab uute paatide ehitus, et olla valmis tuleval aastal Viljandi järvel peetavateks maailmameistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles