Tartu randu valvab edasi G4S

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve Emajõel.
Rannavalve Emajõel. Foto: G4S

Ka kahel järgneval suvel hoiab Tartu avalikes randades korda ja hoolitseb suplejate ohutuse eest AS G4S, kes võitis Tartu linna korraldatud rannavalve hankekonkursi.

Linnaujula, vabaujula ning Anne kanali supluskohtades valvavad G4Si rannavalvurid suviti 1. juunist 31. augustini iga päev kell 10–21, teatas ettevõte. Samuti vastutab rannavalveteenuse pakkuja supluskohtade heakorra eest. Lisaks reageerib turvafirma supluskohtadest tulevatele väljakutsetele, saates rannavalvele abiks lähimad patrullekipaažid.

Suplusakvatoorium ulatub Tartus 12 hektarini ja mõttelise joonena 1,7 meetri sügavuseni. Anne kanali rannas oleva lastele mõeldud ala maksimaalne sügavus on 0,9 meetrit.

G4S Eesti Lõuna piirkonna müügiosakonna juhataja Üllar Libliku sõnul on Tartu ujumiskohad vetelpäästjatele olnud alati töörohked. 12 aasta jooksul linnale teenust pakkudes on tulnud ohtralt tegeleda joobes suplejatega, aga on tulnud  taltsutada ka ujuma toodud krokodilli.

Mullu lahendasid rannavalvurid Tartu ujumiskohtades suve jooksul 1641 avaliku korra ja heakorra rikkumist. Enim korrarikkumisi pandi toime Anne kanali rannas – 968. Esmaabi vajas Tartu randades 59 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles