Prokuratuur uurib sünteetilise kanepi väidetavat tarvitamist Tartu vanglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Sille Annuk

Prokuratuur on alustanud mitu kriminaalasja seoses väidetava sünteetilise kanepi tarvitamisega Tartu vanglas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas, et intsidentide uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus. «Lõuna ringkonnaprokuratuuri piirkonnas on menetluses mitu kriminaalasja, kus uuritakse ja kontrollitakse, kas kümme vangi on väidetavalt tarvitanud sünteetilist kanepit,» ütles ta Postimehele.

Kostina lisas, et kõik muud asjaolud on alles väljaselgitamisel, ka see, kas tarvitatud aine oli üldse narkootiline. Kriminaalmenetluse huvides ei soostunud ta muid detaile kommenteerima.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik sõnas BNSile, et ühelgi juhul ei ole tegemist olnud üledoosiga. Ta selgitas, et küsides, kuidas üldse saavad narkootilised ained vanglasse, võib vanglateenistuse varasema kogemuse põhjal öelda, et narkoaineid on saadetud vangidele väga väikeste kogustena kirja teel. «Ümbrikutes olevad lähedaste kirjad või nende osad on olnud narkoainega läbi immutatud,» lisas Tuulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles