Raskustes pered saavad loomatoetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: LOOMADE VARJUPAIK : PÄRNU, EESTI,  16OCT09-
 Vana koer
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01: LOOMADE VARJUPAIK : PÄRNU, EESTI, 16OCT09- Vana koer ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartumaal elavatel majandusraskustes peredel on septembri lõpuni võimalik esitada avaldusi, et saada toetust oma lemmiklooma steriliseerimiseks, vaktsineerimiseks või parasiiditõrjeks.


Eesti Loomakaitse Seltsi algatatud projekti eesmärk on aidata ajutistesse rahaprobleemidesse sattunud majapidamistel tasuda veterinaartoimingute eest, et hoida loomad tervena ja vältida neil soovimatuid järglasi.

Seltsi projektijuhi Maaja Mälli kinnitusel paluvad abi väikse palgaga või tööst ilma jäänud loomapidajad, kelle olukord on varem olnud parem, kuid kes ei suuda praegu välja käia 2500 krooni oma koera või 1000 krooni kassi steriliseerimise eest.

«On üle kahekümne loomaga inimesi, aga ka neid, kellel on ilus ja terve kass,  keda on igal aastal vaktsineeritud, kuid sel aastal on omanik töö kaotanud,» tõi Mäll näite.

Kõige rohkem küsitakse raha steriliseerimisoperatsioonide tarbeks, vähemal määral ka vaktsineerimise ja ühekordse toiduabi tarbeks. «Inimesed on õnneks võrdlemisi teadlikud, et kui nende loom toob järglased, ollakse ka nende eest vastutavad,» märkis Mäll.

Abi on seni saanud kõik avalduse esitanud 30–40 perekonda. Avaldusse tuleb märkida andmed oma sissetulekute, laenude, väljaminekute ja pereliikmete arvu kohta. Seejärel tuleb külla loomakliiniku töötaja, kes vaatab pere seisukorra ja loomad üle.

Avatud Eesti Fondi kriisiabi programmist on koduloomi toetatud 50 000 krooni eest.

Toetuse taotlemiseks tuleb esitada avaldus Maaja Mällile (telefon 551 2725)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles