Konguta kool oli energiasäästukonkursil edukas

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konguta kooli õpilased tegid üle-eestilisel energiasäästukonkursil parimat teavitustööd.
Konguta kooli õpilased tegid üle-eestilisel energiasäästukonkursil parimat teavitustööd. Foto: Sille Annuk

Üle-eestilisel koolikonkursil «Energiasäästunädal sinu koolis» tegid parimat teavitust Tartumaa Konguta kool ja Saaremaa Salme põhikool, mille õpilased lähevad kolmepäevasele fotomatkale Eesti väikesaartele.

Konkursi korraldanud Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) teatel asutati Konguta koolis keskkonna nõukogu. Nõukogusse värvati korrapidaja, kes hoiab kooli keskkonna hoidmisel silma peal.

Nõukogu määrusega võeti vastu mitmeid keskkonnaotsuseid, millest üks kutsus õpetajaid kasutama pooltes kunsti- ja käsitöö tundides taaskasutatavat materjali.

Lisaks tehti ise jõulukingitusi ja mänguasju ning korraldati töötubasid. Taaskasutatud materjalidest sündisid ka pillid, millest parimatest moodustati orkester.

Salme põhikoolis korraldati kostüümides täika ja energiasäästuteemaline viktoriin. Perepäeval meisterdati ajalehtedest riideid ja teemakohaseid taieseid.

Energiasäästunädala koolikonkursil olid esimese kuue parima seas veel Nurme kool, Antsla gümnaasium, Ehte gümnaasium ja Kadrina keskkool.

Konkursi eesmärk on innustada väikesi algatusi ning panna noori energiasäästu teemadele mõtlema ja lahendusi pakkuma. Konkursil osales 24 kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles