Raatuse kool tähistab 95. sünnipäeva

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raatuse kool.
Tartu Raatuse kool. Foto: Margus Ansu

Sama vanaks kui rahvusülikool saab tänavu ka Tartu Raatuse kool, mis tähistab sel nädalal oma 95. tegutsemisaastat.

Kooli teatel on 24. ‒ 29. novembrini kavas erinevaid üritusi. Vaadata saab näitusi, vilistlased viivad läbi tunde. Juubelinädala lõpetab 29. novembril pidulik koosviibimine kooli vilistlastele ning endistele ja praegustele töötajatele.

Juba esmaspäevast, 24. novembrist on koolimajas avatud erinevad näitused. Tööõpetuse- ja tehnoloogiaklassis saavad huvilised vaadata, mida põnevat õpilased on meisterdanud.

Kolmapäeval on keskne sündmus kooli aulas toimuv sünnipäevakontsert «Minu kool 95», kus astuvad üles nii õpilased kui õpetajad.

Neljapäeval toimuvad korvpalli vabavisete võistlused ning esietendub õpetaja Kadri Kose lavastatud näidend «Kas rohi oli siis rohelisem?», mis põhineb mälestustel sellest ajast, mil praegune Raatuse kool kandis nime Tartu tütarlaste gümnaasium.

Laupäeval on kõik vilistlased ja endised töötajad oodatud koolimaja külastama. Juubelinädala lõpetab ühine koosviibimine Dorpati konverentsikeskuses.

Tartu Raatuse kooli ajalugu ulatub tagasi 15. septembrisse 1919, mil alustas tööd Tartu tütarlaste gümnaasium. Tartu esimese munitsipaalgümnaasiumi asukohaks oli Riia 2 ja kooli juhatajaks Markus Univer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles