Nädal keskendub kodanikuühiskonnale

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuhulgas selgub ühisnädala raames ka Tartumaa aasta küla 2014. Pildil
üks kandidaat Valguta-Lapetukme-Piigandi külade piirkond.
Muuhulgas selgub ühisnädala raames ka Tartumaa aasta küla 2014. Pildil üks kandidaat Valguta-Lapetukme-Piigandi külade piirkond. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tänasest vältab üle-eestiline ühisnädal, mille raames tutvustatakse ja tunnustatakse kogukondlikke ettevõtmisi. Nädala vältel saab Tartumaal osa 12 sündmusest.

Tartumaa ühisnädala raames korraldatakse homme näiteks väljasõit Tartumaa valdadesse. Õppereisil külastatakse nelja Tartumaa aktiivset ühendust ja kogukonda. Ühiselt saab otsida vastuseid sellele, kuidas kaasata kogukonda, leida oma tegevuseks raha ning ka tulu teenida.

Neljapäeval avab aga Tartu Heino Elleri muusikakooli saalis uksed noorte osaluskohvik, kus noored räägivad oma kogemustest ja teevad ettepanekuid, mida saaks kogukondliku ettevõtmisena ära teha. Üleriigilistest teemadest võetakse luubi alla näiteks kooseluseadus, e-riik, noortegarantii ja «Huvitav kool».

Samal päevall leiab aset ka Tartumaa aasta kodanikuühenduse, vabakondlase ning aasta küla konkursi tunnustamisüritus. Laupäeval korraldavad Tartu waldorfgümnaasiumi õpilased filmiteemalise laada, kuhu on oodatud nii koolipere kui linnarahvas.

Suurem programm

Tartu ühisnädala korraldaja Kadri Pau sõnul soovitakse nädala jooksul eelkõige tutvustada mitmesuguseid kodanikualgatusi ja kodanikuühiskonna mõistet laiemalt ning keskenduda sellele, et iga hääl ja kodanik on oluline.

Pau ütles, et see nädal võiks panna inimesi, kes pole endale veel mõnda vabatahtliku rolli leidnud, mõtlema sellele, et võiks kuskil vabatahtlikuna kaasa lüüa. «Soovime ka tunnustada ja esile tõsta inimesi, kes on juba aastaid kogukondlikes ettevõtmistes aktiivsed olnud,» sõnas ta.

Korraldaja rääkis, et programm on võrreldes eelmise aasta omaga palju kasvanud ja kuigi tänavu on mitmeid sündmusi just noortele, pole nemad ainuke sihtrühm. Ta loodab, et iga inimene leiaks endale ühisnädalal midagi sobivat.

Ühisnädala üritused leiavad aset 24.–30. novembrini. Kava leiab ühisnädala veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles