Tartu plaan valgustuse arvelt kokku hoida ebaõnnestus

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tartu linnavalitsus üritas tänavavalgustuse arvelt eelarvet kokku hoida, kuid 45-minutiline pimedus pärast päikeseloojangut ja enne päikesetõusu ei ole elektrihinna tõusu tõttu oodatud kokkuhoidu toonud.

«Oleme laias laastus sel aastal kokku hoidnud pool miljonit kilovatti ja aasta lõpu seisuga, kui me arvestame enam-vähem samade režiimidega, mis täna on, kulutame üle eelarve 1,6 miljonit krooni rohkem,» rääkis Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

«Üritasime kokkuhoidu saavutada kuskil 10 protsenti, kuid tuleb välja, tegelikult kulutame 10-15 protsenti rohkem,» lisas ta.

Kuigi linnakodanikud pimeduse üle kaebavad, pole kuritegevus linnajuhtide sõnul tõusnud ning politsei palvel on turvakaamerate piirkonnad jäetud vanale režiimile.

40 protsenti Tartu tänavavalgustusest on varustatud säästuplokkidega, mistõttu on valgus tuhmim, hoides kokku 20 protsenti energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles