Belgia koondis käis Tartus jalgratta EMi radadega tutvumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia koondise peatreener Carlo Bomans (vasakul) ja mehaanik Marc Jacobs.
Belgia koondise peatreener Carlo Bomans (vasakul) ja mehaanik Marc Jacobs. Foto: Peeter Liik

Belgia rattakoondise peatreener Carlo Bomans koos mehaaniku Marc Jacobsiga käisid täna Tartus, et tutvuda järgmisel suvel ülikoolilinnas peetavate maanteerattaõidu Euroopa meistrivõistluste radadega.

„Rajad on väga head. Selgelt sprinteritele ja kiiretele ratturitele orienteeritud. Usun, et meil on selliste radade jaoks väga head sõitjad,“ ütles Bomans klubi Tartu Maraton vahendusel.

„Käime alati enne suurvõistlusi radadega tutvumas ja kogutud info põhjal saame nüüd juba täpsemalt panna paika selle, millised ratturid meeskonda valida. Lisaks soovime treeninglaagri korraldada võimalikult sarnastes oludes nagu valitsevad siin Eestis,“ lisas Jacobs.

Koos belglastega radu vaatamas käinud võistluste direktor Indrek Kelk ütles, et taoline pea aasta ette taktika seadmine on professionaalsete rattameeskondade hulgas tavapärane. „Riigid, kes tahavad tiitlivõistlustel medaleid võita, käivad üldiselt kõik varasemalt oludega tutvumas. Belglased olid esimesed, eeldatavasti on neid meeskondi kokku 7-10 meeskonda, kes enne järgmisel suvel toimuvaid Euroopa meistrivõistlusi Tartus radadega tutvumas käivad,“ rääkis Kelk.

Euroopa meistrivõistlused maanteerattasõidus toimuvad järgmisel aastal 5.-9. augustini. Võistluste peakorraldaja on Klubi Tartu Maraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles