Luunja tahab laiendada Lohkva lasteaeda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lohkva lasteaia õu.
Lohkva lasteaia õu. Foto: Andres Ehrenpreis

Tuleva aasta septembriks tahab Luunja vald laiendada Lohkvas katlamaja ja kurgikasvuhoonete naabruses asuvat lasteaeda kahe rühma võrra. Praegu otsib omavalitsus riigihankega juurdeehitise projekteerijat.

Elanike arvult üha kasvav ja lasteaiakohtade nappuses vaevlev vald näeb probleemi leevendamise kiireima võimalusena laiendada Lohkva lasteaeda. Praegu käib lasteaia neljas rühmas kokku üle 70 lapse. Vallavalitsuse sõnul on kinnistule võimalik rajada ka juurdeehitis, kuhu saaks ruumid veel kaks rühma ehk loodaks juurde kuni 36 lasteaiakohta.

Laienduse järel saab lasteaed ka senisest suurema saali. Lisaks ehitatakse osaliselt ümber söögisaal ja personaliruumid, korrastatakse kinnistu sademeveesüsteemi ja transpordi ligipääsu ning rajatakse juurde parkimiskohti.

Projekteerijatele on vallavalitsuse hinnangul suurimaid ülesandeid juurdeehitise sujuv sidumine olemasoleva lasteaiahoonega, et kogu lahendus moodustaks ühtse ja funktsionaalse terviku.

Praegu on käimas hange põhiprojekti koostamiseks. Projekt peab valmima uue aasta alguseks. Seejärel korraldatakse ehitushange ning laiendus peab valmima 2015. aasta septembriks. Laiendust plaanib vald finantseerida oma vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles