Elva loob uut meeskoori

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Breede
Lauri Breede Foto: TPM

Et meeste laul Lõuna-Eesti mändide all ikka püsima jääks, kutsub Elva huviala- ja kultuurikeskus Sinilind kokku lauluhimulisi mehi. Esimesed julgemad on juba kooriga liitunud ning mõni kontsertki juba antud.

Sinilinnu keskuse juhataja Leelo Suidt märkis, et Elvas on tublid koolikoorid ja naiskoor, kuid meeskoor enam iseseisvalt kontserte ei anna. Ka segakoor Ave on hädas meeste nappusega. Nii palkaski keskus professionaalse koorijuhi Lauri Breede ning asus Elvast ja ümbruskonnast kokku kutsuma erinevas vanuses mehi, et meestelaulule taas hoog sisse puhuda.

Esimesed 13 meest on kooriga juba liitunud ning esimesed etteasted kollektiiviga tehtud. Järgmine kontsert on plaanis 21. detsembril kell 16 Elva kirikus. Kevadeks loodab Suidt aga, et kooris laulab vähemalt 20 meest.

Meeskoor võiks olla tema hinnangul kollektiiv, kes on suuteline iseseisvalt kontserte andma. Kes saaksid hakkama mitmesuguste sündmuste muusikalise poolega. Samuti tekib meeskooril kindlasti palju esinemisvõimalusi laulupidudel.

Repertuaaris on laule klassikast rahvamuusikani ja ka kerge muusika seadeid. Tuleva aasta esinemistest on juba paigas poiste- ja meeskooride festival ning lähivälisfestival suvel 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles