Viljandi Guitar Trio esitleb täna Tartus imeliku nimega plaati

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaadi «10-56» esikaas.
Plaadi «10-56» esikaas. Foto: Repro

Eesti säravaimaid noori muusikuid Jalmar Vabarna teatas, et Viljandi Guitar Trio, kus tema kõrval mängivad ka Jaan Jaago ja Argo Vals, on saanud valmis oma teise stuudioalbumi. See kannab imelikku pealkirja «10-56». Kelle või mille järgi on säärane nimi tekkinud, sellest Vabarna oma teates vaikib, kuid ta on lubanud sellest pajatada üleriigilise tuuri kontsertidel.

Plaadi esimene tutvustus oli eile Kuressaares. Tartlaste ees esineb trio täna kell 21 Genialistide klubis ja homme õhtul Haapsalus. Kontsert Rakveres, Pärnus ja Tallinnas on järgmisel nädalal.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kitarristuudiost välja kasvanud Viljandi Guitar Trio tuli kokku 2008. aastal. Debüütalbum «VGT» ilmus aastal 2011.

«Uuel albumil kõlab endiselt valdavalt trioliikmete autorilooming, kuid koha on leidnud ka seaded teiste heliloojate lugudest (Gustav Ernesaks, Steve Vai, Robert Jürjendal), mis sellele koosseisule kolme vahepealse aastaga oluliseks osutusid,» märkis Jalmar Vabarna.

Trio on jäänud truuks ideele luua ja esitada muusikat ainult akustiliste kvinthäälestuses kitarridega. Nad kasutavad naturaalseid kõlaefekte ja vürtsitavad muusikat mitmekülgsete kompositsiooni- ja kõlavõtetega.

««10-56» pole kindlasti mõeldud vaid kitarrimuusika austajatele, see on avatud ja mõjub ning mõjutab oma melanhoolse varjundiga kindlasti iga inimest,» lisas ta.

Plaadi on tänavu septembris Tuhalaanes salvestanud Andre Maaker. Plaadi on kujundanud Janno Saft.

Kuulake VGT albumit «10-56» siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles