Mammograafiabuss seisab kolm nädalat Tartu kaubamaja ees

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnavähi sõeluuringute vajalikkusest ei väsi rääkimast (vasakult) TÜ Kliinikumi radioloogia kliiniku doktor Sulev Ulp ja õed Karine Tiik ja Ele Virolainen.
Rinnavähi sõeluuringute vajalikkusest ei väsi rääkimast (vasakult) TÜ Kliinikumi radioloogia kliiniku doktor Sulev Ulp ja õed Karine Tiik ja Ele Virolainen. Foto: Kristjan Teedema

24. novembrist 13. detsembrini on naistel, kes ei ole saanud tänavu käia rinnavähi sõeluuringul, hea võimalus end kontrollida Tartu kaubamaja juures seisvas mammograafiabussis.

Tartu ülikooli kliinikumi radioloogiakliiniku vastutav radioloogiaõde Ele Virolainen tuletas meelde, et eriti on oodatud naised, kes on sündinud 1951., 1952., 1956., 1958., 1960., 1962. ja 1964. aastal ning kellel on kehtiv ravikindlustus.

Uuringule saab tulla ka arsti saatekirja alusel. Mammograafiat tehakse naistele alates 30. eluaastast.

Virolainen palus, et uuringule tulijad end kindlasti registreeriksid, helistades tööpäevadel kell 8–16 telefonil 731 9411. Juba sel nädalal soovitas ta endale aeg kinni panna. Ta lisas, et novembri alguse seisuga on Tartumaa naiste osalus rinnavähi sõeluuringus olnud vaid 57 protsenti.

Mammograafiabuss seisab Tartu kaubamaja ees kolm nädalat ja töötab esmaspäevadel ja neljapäevadel kell 10–17, teisipäevadel ja kolmapäevadel kell 11–18, reedeti kell 10–16 ning laupäeviti kell 11–14.

Rinnavähi sõeluuringut tehakse Eestis 2002. aastast. Rohkem kui 10 aastaga on sõeluuringul avastatud rinnavähk ligi 1400 naisel ja üle 75 protsendi avastatud vähkidest on olnud just varases staadiumis. Rinnavähk on naistel üks enamlevinuid pahaloomulisi kasvajaid ja see on salakaval haigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles