Tartu linnafestival Uit kuulub aasta parimate kultuuritegude hulka

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnafestivali Uit korraldajad Maarja Kalmre (ülalt vasakult), Marie Kliiman, Liisi Aibel ja Johanna Klammer ning Liis Ots (all).
Linnafestivali Uit korraldajad Maarja Kalmre (ülalt vasakult), Marie Kliiman, Liisi Aibel ja Johanna Klammer ning Liis Ots (all). Foto: Kalev Saar

Linnafestival Uit, mille eesotsas olid tänavu Marie Kliiman, Kadri Lind ja Liisi Aibel ning mis seob erinevaid kultuurivaldkondi ja avastab keskkonnatundliku kunsti juhatusel Tartus tavalisest melust kõrvale jäänud kohti, võib saada aastaauhinna «Kultuuri tegu».

Eesti Kultuuri Koja poolt ja kultuuriministeeriumi toel ellu kutsutud auhinna eesmärk on tunnustada inimesi ja kooslusi, kelle ettevõtmised on teisi inspireerivad, tulevikku vaatavad ning mis seni ei ole veel laia avalikkuse ees väärilist tähelepanu leidnud.

Kultuurikoja tegevjuhi Jana Karilaiu sõnul valis koja eestseisus koos ministeeriumi esindajaga 65 kandidaadi seast välja viis nominenti. Teised neli on mujalt Eestist.

Need on Annely Köster ja koolinoorte kaasaegse kunsti triennaal «Eksperimenta!», Jaanika Juhanson ja Terateater ehk Põhja-Eesti Pimedate Ühingu teatriringi baasil loodud pimedate ja vaegnägijate teater, Vaba Lava tegevuse alustamine ning venekeelne kultuuriajakiri PLUG, mille eestvedajad on Dan ja Olesja Rotar.

Karilaid lisas, et konkursi sõel oli tihe ja üheväärselt kaalukaid asju oli palju. Žürii valis välja viis võrdselt olulist tegu, mille hulgast lõpliku valiku teeb kultuurikoja liikmeskond hääletades.

Auhind antakse üle kultuurikoja konverentsil «Mis on kultuuri väärtus?» 21. novembril Haapsalu kultuurikeskuses.

Linnafestival Uit on tänavu juba ühe suure tunnustuse saanud. Nimelt tunnistas žürii Tartu kultuuriaasta auhindade jagamisel tänavu veebruaris selle festivali korraldajad aasta uustulnuka preemia vääriliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles