Kultuurilist hullust festival veidike pakkus küll

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaan Malinil ehk Luuluril oli reedel ja laupäeval põhjust kanda valget hulluarstikitlit, sest tema algatatud festival «Hullunud Tartu» tuli taas tartlastest kultuurihuviliste ette. Sedakorda viiendat korda. Midagi väga hullu ei juhtunud, kuid muusikalist, kirjanduslikku ja kunstilist pöörasust veidike ikka oli küll.

Müts maha nende kultuurihullude ees, kes suutsid Tartu Uues Teatris kõiki kahepäevases programmis esinejaid jälgida. Mul õnnestus vaadata vaid näitust Promenaadiviies ja festivali finaali laupäeva õhtul.

Seal esines ka üle Soome lahe meie maile sõitnud Esa Hirvonen oma kaunihäälsete kaaslaste, Trio Plikat saatel. Emotsionaalselt tõusvas joones oma loomingut esitades hakkas ta ühel hetkel rasputinlikku kükktantsu vihtuma ja lõpuks rebis endal särgi seljast.

MaSk ja AtgruioFallA

Hullust leidus ka segakoori MaSk esinemises. Päris pöörase etteastega sai aga hakkama festivali viimase ametliku esinejana trio AtgruioFallA, mille koosseisus tegid Laura Remmel, Ivi Rausi ja Roomet Jakapi aplausi järgi otsustades kuulajatele meelepäraseid hääleimprovisatsioone.

Festivali ametlikku osa kell 23.15 lõpetades ütles valges kitlis Jaan Malin, et jätab mikrofoni enne DJ-de pealeminekut avatuks. Et vahest keegi soovib veel esineda. Ja seda kuulis verise peahaavaga Matti Milius, kes rühkis publikuga kõnelema oma Miliuseumi projektist. Saal tühjenes üsna kiiresti.

Festivali järellainetuses avatakse täna kell 18 Tartu kunstimaja teisel korrusel (Vanemuise 26) näitus, kus esinevad aastatel 2010–2013 festivalil «Hullunud Tartu» oma töid välja pannud kunstnikud. Nende teoste näitust saab vaadata 23. novembrini.

Ainult kunstihulludele

Siinne lõik on lugemiseks ainult kunstihulludele, sest ükski täie aruga inimene ei viitsi ju järgmisi nimesid otsast lõpuni lugeda: näitusel saab vaadata mitmes tehnikas teoseid, mille autorid on Ilmar Malin, Enn Tegova, Ahti Seppet, Raivo Kelomees, Elo Järv, Jüri Kask, Markus Kasemaa, Andrus Kasemaa, Albert Gulk, Priit Pangsepp, Kristiina Viin, Enn Põldroos, Rauno Thomas Moss, Anne Rudanovski, Martiini, Peeter Krosmann, Nadežda Tšernobai, Andrus Peegel, Kristiina Kaasik, Tiiu Pallo-Vaik, Sirje Petersen, Per William Petersen, Imat Suumann, Laurentsius ja Brian Sibola Hansen.

Roomet Jakapi täna Tallinnas

Ja lõpetuseks neile, kes tahaksid kuulata AtgruioFallA ühe põhimootori Roomet Jakapi loomingut. Selleks tuleb minna täna Tallinna.

Nimelt esineb täna pealinna klubis Sinilind (mitte ajada segamini samanimelise asutusega Elvas) USA alternatiivpopi bänd Tune-Yards. Kontserdi erikülaliseks kutsutud avangardistlik Kreatiivmootor eesotsas vokalist Roomet Jakapiga astub soojendajana lavale kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles