Suvepilt: noored nuputasid ja lustisid kesklinnas

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Noortepäeva puhul täitus Tartu kesklinn eile mitmesuguse meelelahutusega. Kaubamaja juures oli suur lava, millel käis pidev trall.


Kaubamaja parki täitsid telgid, kus kihas elu. Telkide juures uudistasid noored, mõned julgemad vihtusid kaubamaja parklas tantsu, lavalt kostis muusikat. Iga natukese aja tagant astus keegi ligi ja pakkus võimalust osa võtta mängudest või viktoriinist. Rahvast ja tegevust jätkus.

Eesti rahvusvaheline õpilasvahetus Youth For Understanding (UFU) pakkus noortele võimalust mänguga mõistust teritada (pildil). Pärast täringu veeretamist esitas mängu juht, YFU vabatahtlik Erlend Orav järjest küsimusi, millele neiud otsisid vastust. Pika vaidlemise ja mõtlemise peale jõudsid nad ka kõikidele küsimustele vastused välja mõelda.

Neiud arvasid, et mäng polnud väga raske, kuigi kohati võttis mõtlema küll. Noortepäev tundus neile toreda ettevõtmisena, kus saab lahedalt aega veeta. «Nüüd lähemegi vaatama, mis siin veel on,» ütlesid nad järgmise telgi poole silgates.

YFU vabatahtlik Orav tunnistas pärast neidude lahkumist, et tegelikult ei tea ta isegi kõigile küsimustele vastust. Teisalt hindas ta mängu harivaks ning arvas, et vähemalt tema saab küll selle mänguga targemaks. Õnneks olid senised osavõtjad mängu lõpuni teinud, väga hätta polnud keegi jäänud.

Üks lõbus kamp noori oli ka auhinnamängu mängimas. Mäng nägi ette, et mööda platsi tuli liikuda täispuhutud suuskadel, teha kükke ja kätekõverdusi, veeretada vahtkummist täringut – kõike seda tuli teha võimalikult kiiresti.

Kamba juhtfiguur Margus Sütt tunnistas, et kõrvetavalt lõõmanud päike ning siis taevasse ilmunud ähvardavad vihmapilved tema head tuju ei peletanud. «Milleks kodus passida? Noortepäev on ju!» rõõmustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles