Genklubi vallutab rokk

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Kongomania
Ansambel Kongomania Foto: Arhiiv.

Genialistide klubis esinevad täna kolm erimaist bändi: The Spyro Soomest, Chasing Gra­vity Austraaliast ja Kongomania Eestist. Eelmisel nädalavahetusel olid bändid ühistuuril Soomes Jyväskyläs ja Helsingis, kus kokku anti kaks kontserti.


Kongomania alustas tegevust 2008. aastal ning juba on esinetud nii Eestis, Soomes kui ka Lätis. Bändi kitarristi Kristjan Kaasiku meelest on ühistuur siiani olnud vahva. «Mõlemal kontserdil oli publikut saja ringis,» ütles ta.

Kongomania lauljanna Ma­rilin Kongo tunnistas, et mõte kahe välismaise bändiga tuurile minna jõudis nendeni tuttavate kaudu. Kaasik lisas, et veel suhteliselt tundmatu Eesti bändi kohta on selline saavutus väga uhke.

Soome indie-rokkbänd The Spyro on Eestis varemgi üles astunud. Äsja oma esimese ametliku singli «We’re The Libertines» välja andnud bänd on Eestis endale märkimisväärse hulga fänne kogunud.

Austraalia bänd Chasing Gravity tuuritab Euroopas esmakordselt. Ühistuuri kõrvalt esinesid nad üleeile ka Inglismaal. «Just Austraalia bänd on hästi huvitava ja erilise kõlaga,» ütles Kaasik.

Kuigi bändide myspace’i veebilehekülgedelt käib väga palju läbi sõna rokk, arvab Kongo, et kooslused on stiililt siiski erinevad.

Eile Tallinnas alanud tuur jätkub täna Tartus ja lõpeb homme Viljandis klubis Puhas Kuld.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles