Ettevõtjad nõuavad munitsipaalhoidude loomise peatamist

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu eralastehoidude omanikud kohtusid eile Tartu Postimehe ajakirjanikuga, et rääkida, mida tähendab neile munitsipaalhoidude loomine. Pildil keskelt päripäeva: Tartu Postimehe reporter Mari-Liis Pintson (seljaga), Tiina Saage (Tim ja Mia lastehoid), Signe Rosenthal (Karu lastehoid), Tiia-Mai Tiikoja (Lehelinnu lastehoius käiva lapse ema), Velve Pärn-Mägi (Lepatriinu lastehoid), Anu Kaljuraag (Lepatriinu lastehoid), ja Anne Mugu (Tupsiku lastehoid).
Tartu eralastehoidude omanikud kohtusid eile Tartu Postimehe ajakirjanikuga, et rääkida, mida tähendab neile munitsipaalhoidude loomine. Pildil keskelt päripäeva: Tartu Postimehe reporter Mari-Liis Pintson (seljaga), Tiina Saage (Tim ja Mia lastehoid), Signe Rosenthal (Karu lastehoid), Tiia-Mai Tiikoja (Lehelinnu lastehoius käiva lapse ema), Velve Pärn-Mägi (Lepatriinu lastehoid), Anu Kaljuraag (Lepatriinu lastehoid), ja Anne Mugu (Tupsiku lastehoid). Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu eralastehoiud koguvad allkirju pöördumisele, milles soovivad, et linnavalitsus peataks munitsipaallastehoidude loomise, kuniks pole selge, milline on tegelik vajadus uute hoiukohtade järele.

Eile õhtul koostatud pöördumisele oodatakse 51 Tartu eralastehoiu omaniku allkirja. Pöördumises avaldatakse nördimust, et ehkki Tartu linnavalitsus on tänavu suvel ettevõtjatele lubanud, et juba erahoius käivatele lastele ei pakuta kohti uutesse loodavatesse linna hoidudesse, tehakse seda siiski.

Lisaks soovivad hoiupidajad teada, miks on linn asunud looma munitsipaallastehoide ilma eelneva analüüsita, milline on piirkonniti tegelik kohtade vajadus.

Tartu Postimees kirjutas 9. oktoobril, et lapsevanemad ei ole varmad vastu võtma linna pakutavaid munitsipaalhoiu kohti. Kokku loob linn hoiukohad 308 lapsele.

Lastehoiud soovivad oma pöördumises kokku kutsuda ümarlaua Tartu linnavalitsuse esindajatega, et arutada, kuidas tekkinud situatsiooni lahendada.

Loe pikemalt esmaspäevasest Tartu Postimehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles