Masingu koolil valmis miljööteraapiline ravikodu

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu lastekunstikooli noorte suure innu ja abiga valmis Masingu kooli juures õdus ravikodu psüühikahäiretega lastele ja noortele, kes ei tule toime iseenda ja kooliga.

Masingu kooli naabrusse Pepleri tänaval asuvasse kortermajja kujundasid ja ka remontisid ravikodu ruumid Tartu lastekunstikooli noored, kes juhendas nende õpetaja Epp Loo.   

«Tahtsime, et abivajajatega samaealised noored kujundaksid siia kodu, kus neil ja kõigil nende eakaaslastel on hea olla,» ütles Epp Loo. Noored sisekujundajad-maalrid ja nende juhendajad jäid tulemusega rahule.

Mida õdusast ravikodust arvavad Masingu kooli need õpilased, keda seni pole ükski asjatundja ka parima tahtmise korral suutnud eriti aidata, selgub õige pea. Täna jääb sinna koos kahe kasvataja-terapeudiga öömajale esimene õpilane.

Masingu kooli juurde rajatud miljööteraapiline ravikodu pakub 12–17-aastastele psüühikahäiretega noortele ööpäev läbi toetavat, turvalist, kena ja hubast keskkonda.

Esmajärjekorras võetakse sinna lapsed, kelle perel ei ole selliseks abistamiseks oskusi või võimalust.

Iga noor on ravikodus vähemalt kolm kuud, keskmiselt peaks spetsialistidelt toe saamise aeg olema umbes aasta.

Õpilased elavad ravikodus esmaspäevast reedeni, kord nädalas on ravikodus pikem jutuajamine lapsevanematega.

Juhtprojekti kaudu rahastatakse ravikodu teenust 2015. aasta lõpuni Norra kaudu. Sealt edasi peaks rahastamise enda kanda võtma Eesti riik.

Pikemalt loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles