Lastefond ostab viieaastasele poisile sonditoitu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefondi maskott Mõmmik.
Lastefondi maskott Mõmmik. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond toetab raskelt haigele viieaastasele Raimond Geierile sonditoidu soetamist.

Raimondil on sünni järel diagnoositud hüdrotsefaalia ehk vesipea, mille tõttu on ta arengus maha jäänud, ta lihastoonus on tõusnud ja tal esineb epilepsiahoogusid. Et poisil on ka närimis- ja neelamishäired, toitub ta toidusegudest, mida manustatakse otse makku tehtud ava ehk gastrostoomi kaudu.

Lapse toiduvajaduse ja gastrostoomi töökindluse tagamiseks on soovitatav kasutada gastrostoomile vastavaid toitesegusid, mida haigekassa ei kompenseeri. Segu tuleb päevas tarbida 1000 milliliitrit, mis kuu peale kokku tähendab perele vähemalt 300-eurost väljaminekut.

Lastefond on otsustanud aidata sel perel paremini toime tulla, hüvitades Raimondi sonditoidu kulud esialgu kahe kuu jooksul. Koos lastefondiga toetab perekonda ühe korra 130 euroga ka kohalik omavalitsus.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv ütles, et Eestis võib 300 eurot moodustada nii mõnegi inimese kogu kuusissetuleku ning niisuguse summa leidmine lapse raviks võib vahel olla täiesti võimatu. «Meil on hea meel, et saame annetajate toel sellistes olukordades peresid aidata,» sõnas Liiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles