Süüdistatav osakonnajuhataja kujundab oma vastuse reedeks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Mäesepp
Andrus Mäesepp Foto: SCANPIX

Tartu arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Andrus Mäesepp (pildil) ei soovi enne ametlikku vastuse andmise tähtaega kommenteerida enda vastu distsiplinaaruurimise käigus esile kerkinud süüdistusi. Need puudutavad menetluste venimist Mäesepa juhitavas osakonnas ja juhtimisprobleeme.

Tartu Postimees kirjutas uurimistulemuste kokkuvõtte allkirjastamisest läinud nädalal, kuid Mäesepp oli siis kodus haiget last hooldamas ega olnud küsimustele vastamiseks kättesaadav.

Eile oli Mäesepp taas tööl, kuid ta leidis, et ei soovi veel kasutada võimalust asjale omapoolseid kommentaare anda enne, kui on linnavalitsusele vastanud, milleks on tal aega viis tööpäeva, seega reedeni.

«Väga tänuväärne pakkumine, aga mul on tõesti mõned päevad aega, ma ei ole vastuse sisu välja mõelnud ja pole mõtet hakata seda ekspromt andma telefoni teel,» ütles Mäesepp.

Ta sõnas, et temale on uurimise eesmärk selge: «Eks ikka selleks, et vabastamiseks juriidilisi aluseid saada, ega avaliku teenistuse seaduse järgi saa see lihtsalt sõrmenipsuga käia. Mingi süü peab olema, antud juhul siis raske hooletus.»

Teada on, et linna uus poliitiline juhtkond soovis eelmise linnapea Urmas Kruuse ja endise abilinnapea Raimond Tamme ajal ametisse pandud Mäesepast vabaneda juba mitu kuud enne distsiplinaaruurimise algust, kuid Mäesepp ei soovinud ametit maha panna.

Kas tulemus oli ootuspärane? «Jah, see oli ju tellitud töö. Töö tellija materjalist,» sõnas Mäesepp.

Ta lisas, et distsiplinaaruurimise järeldused on selles mõttes üllatavad, et sealt ei ole võimalik välja lugeda, kuidas saaks paremini ja mida peaks teisiti tegema.

Kuidas saab praeguseks kujunenud olukorras osakonnajuhatajana tööd teha?

«Ega ei saagi eriti, aga tuleb. Olukord on siin kaootiline olnud päris pikalt. Need viibimisedki tekkisid paljuski subordinatsiooni äralõhkumisest,» vastas Mäesepp.

Distsiplinaarmenetluse küsimuses on esialgu olnud kidakeelsed ka linnajuhid ja linna sisekontrolli juht, kes on viidanud, et rohkem kommentaare saab anda pärast seda, kui Andrus Mäesepp on oma selgitused andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles