Tartlased võitsid Abergi võistlustelt auhinnakohti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa maadlejad Abergi mälestusvõistlustel.
Tartumaa maadlejad Abergi mälestusvõistlustel. Foto: Erakogu

Sada aastat tagasi tegid maailma maadlusmattidel vastastele tuule alla sõbrad ja treengukaaslased Georg Lurich ning Aleksander Aberg. Viimase auhinnavõistlusi peeti juba 43. korda Kallaveres.

Vaatamata noorte tartlaste tihedale sügisesele võistlushooajale jagus võimekust ka Kallaverest auhinnakohti võita, teatas maadlustreener Voldemar Press.

EMÜ SK maadleja Sander Reemets võitis esikoha mullu ja ka tänavu. Kindlate võitudega kindustas ta koha finaalis ja alistas seal võõrustajate (MK Aberg) esindaja.

Tartu valla SK noortest oli seekord edukaim Kalmer Kukk, kes seljatas finaalis Jõgeva poisi Mattias Sääritsa, olles eelnevalt kaotusseisus. Oliver Koppel sai omas kaalus hõbemedali, Alari Parind ja Keyt Muuga rahuldusid pronksise autasuga. Sealjuures viimane alistus eelringis endast kergemale eakaaslasele, Eesti täiskasvanute meistrivõistluste üllatusvõitjale Denis Bolunovile (Korrus 3) koguni 0:12.

Tartu Kalev/Englas maadluspoiste tänavune võistlusseeria lõppes taas medalitega. Artur Jeremejev võitis esikoha tänu kavalamale maadlusele. Seljavõit kindlustas kuldmedali juba teist võistlust järjest. Georg Kristersoni maadlemine jättis hea mulje kuni finaalini. Kogenum vastane (Kalle Laisarv, Tapa MK) on vähemalt Eesti maadlusmattidel tutvustanud ennast sageli võitjana ning üllatust ei tulnud sellelgi korral. Teise koha sai ka sünnipäevalaps Kristo Keero. Esikohta otsustavas kohtumises ei suutnud ta pärast korralikult sooritatud nupuvõtet vastast sillas seljatada ja kogenum konkurent võttis ise seljavõidu.

Tavalisest südikam oli napilt medalist ilma jäänud Ivan Kulak. Poiss kogus oma kehakaalus enim punkte, oli kahes kohtumises väga lähedal võidule, sai ka ühe seljavõidu, alistus aga veenvalt esikohavõitjale ning oli neljas.

«Kokkuvõtteks võib märkida, et Tartumaa klubidel on järelkasv olemas,» tõdes Press. Teatavasti olid tartlased linnade ja maakondade arvestuses tänavu Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel parimad. Klubidest võitis teise kohakarika Kalev/Englas esindus (ettepoole jäi kahe olümpiavõistlejaga nö. kindlustatud MK Juhan võistkond), EMÜ SK sai kolmandakoha auhinna, punktilisa andsid ka TÜ ASK maadlejad jt. klubid.

Nädal varem osalesid tartlased Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel. UWW kalenderplaani kuuluv rahvusvaheline turniir, tõi matile üheteistkümne riigi esindajad, sh. ka olümpiamängude medalimehi. Tartlaste parim esindaja oli tänavu Silver Tõgen. Kuni 75 kg kaalus konkureeris ta viie välisriigi maadlejaga, pronksmedali kindlustas võit slaavlasest Kreeka esindaja üle. Hardo Tootsi (- 80 kg) kaalus oli samapalju välisriikide esindajaid. Lõpuks tuli tartlasel leppida 5. kohaga. Osalesid ka Tartu klubide juuniorid, kuid nemad ei suutnud sellises konkurentsis enamat viimastest kohtadest.

Päev varem, Eesti-Soome maavõistlusel, jäid Toots ja Tõgen mõlemad alla soomlastele. Soome võitis seekordse kohtumise 6:2 (Eestile jätsid võidupunktid Nabi ja Arusaar, kusjuures Eestil puudusid pooled esinumbrid).

Tartlastel on enne aastavahetust korraldada veel kaks traditsioonilst võistlust – Lähte jõuluturniir ja Osvald Laane mälestusvõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles