Möödunud nädalavahetusel pealinnas toimunud toidumessil Tallinn FoodFest korraldati ka selle aasta parimate jõulutoodete võistlus, kus pagaritoodete kategoorias võttis kaks esikohta Tartus tegutsev OÜ Eesti Leivatööstus.
Tartu leivatehas tõi Tallinna toidumessilt kaks esikohta
Jõulusaiade hulgast nimetati parimaks Eesti Leivatööstuse kaneelipärg ning pagari üllatustoodete kategoorias sai esikoha Eesti Leivatööstuse šokolaadi-mousse'i kook.
Eesti Leivatööstuse tehnoloog Mai Linnas ütles, et Tartu võidutooted jõuavad suurematesse kettidesse müügile lähiajal. «Praegu neid veel müügil ei ole, sest kõikides poodides pole jõuluaeg alanud, aga jooksvalt järgmisest nädalast peaks olema need kettides juba saadaval,» lausus Linnas.
Jõulutoodete konkursil võistles kolmes kategoorias 48 lihatoodet, 31 pagaritoodet ja 5 hõõgveini. Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Jõulutoodete hindamisest võttis osa 2031 messikülastajat.
Võitnud tooted:
Verivorst – Atria Eesti Maks & Mooritsa maitselt mahe verivorst suitsupeekoniga
Jõuluvorst – Oskar LT Ahjupadrunid
Verikäkk – Oskar LT kahe peki verikäkk
Sült – Linnamäe lihatööstuse põdralihaga sült
Pasteet – Atria Eesti veisemaksapasteet
Jõulupraad – Rannarootsi lihatööstuse Teriyaki seapraad
Liha üllatustoode – Atria Eesti Maks & Mooritsa õrnsuitsu sisefilee
Piparkook – Marmitoni piparkoogisüdamed
Jõululeib – Leiburi Pühade Ruks
Jõulusai – Eesti Leivatööstuse kaneelipärg
Keeks – Väikse Ahju puuviljade ja šokolaadiga jõulukeeks
Pagari üllatustoode – Eesti Leivatööstuse šokolaadi-mousse'i kook
Hõõgvein – Haljase hõõgvein Riina