Päevatoimetaja:
Kelly Olesk
+372 739 0375

Tartu leivatehas tõi Tallinna toidumessilt kaks esikohta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Jaan Olmaru
Copy
Eesti Leivatööstuse kaneelipärg
Eesti Leivatööstuse kaneelipärg Foto: Madis Sinivee

Möödunud nädalavahetusel pealinnas toimunud toidumessil Tallinn FoodFest korraldati ka selle aasta parimate jõulutoodete võistlus, kus pagaritoodete kategoorias võttis kaks esikohta Tartus tegutsev OÜ Eesti Leivatööstus.

Jõulusaiade hulgast nimetati parimaks Eesti Leivatööstuse kaneelipärg ning pagari üllatustoodete kategoorias sai esikoha Eesti Leivatööstuse šokolaadi-mousse'i kook.

Eesti Leivatööstuse tehnoloog Mai Linnas ütles, et Tartu võidutooted jõuavad suurematesse kettidesse müügile lähiajal. «Praegu neid veel müügil ei ole, sest kõikides poodides pole jõuluaeg alanud, aga jooksvalt järgmisest nädalast peaks olema need kettides juba saadaval,» lausus Linnas.

Jõulutoodete konkursil võistles kolmes kategoorias 48 lihatoodet, 31 pagaritoodet ja 5 hõõgveini. Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Jõulutoodete hindamisest võttis osa 2031 messikülastajat.

Võitnud tooted:

Verivorst – Atria Eesti Maks & Mooritsa maitselt mahe verivorst suitsupeekoniga

Jõuluvorst – Oskar LT Ahjupadrunid

Verikäkk – Oskar LT kahe peki verikäkk

Sült – Linnamäe lihatööstuse põdralihaga sült

Pasteet – Atria Eesti veisemaksapasteet

Jõulupraad – Rannarootsi lihatööstuse Teriyaki seapraad

Liha üllatustoode – Atria Eesti Maks & Mooritsa õrnsuitsu sisefilee

Piparkook – Marmitoni piparkoogisüdamed

Jõululeib – Leiburi Pühade Ruks

Jõulusai – Eesti Leivatööstuse kaneelipärg

Keeks – Väikse Ahju puuviljade ja šokolaadiga jõulukeeks

Pagari üllatustoode – Eesti Leivatööstuse šokolaadi-mousse'i kook

Hõõgvein – Haljase hõõgvein Riina

 

Märksõnad

Tagasi üles