Räpina maanteel avariisse sattunud jalakäija oli raskes joobes

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu külje all Räpina maanteel juhtus 28. oktoobril õnnetus jalakäijaga, kes astus pimedal ajal vales kohas sõiduteele.
Tartu külje all Räpina maanteel juhtus 28. oktoobril õnnetus jalakäijaga, kes astus pimedal ajal vales kohas sõiduteele. Foto: Politsei

Tartumaal on sel sügisel juhtunud juba kolm ränka avariid pimedal ajal maanteel liikunud jalakäijatega, kellest kaks hukkusid ja üks sai raskeid vigastusi. Praegu on selgunud, et kõik need jalakäijad olid joobes ning juhtidele nähtamatud.

Politsei sai 28. oktoobril kella 21.30 ajal teate liiklusõnnetusest Luunja vallas. Esialgsetel andmetel astus sõiduautole Mercedes Benz, mida juhtis kaine ja juhtimisõigusega 29-aastane Andres, ootamatult ette tumedates riietes jalakäija.

Auto liikus Räpinast Tartu suunas, jalakäija ronis Kollu tee poolt Kaalukoja tee suunas üle teepiirde ning asus ületama sõiduteed. Kokkupõrkes sõidukiga sai 27-aastane Mairo löögi, millest paiskus esiklaasi ja kukkus seejärel sõiduteele. Jalakäija sai õnnetuses väga raskeid vigastusi ja viidi haiglaravile. Hiljem valminud ekspertiis tuvastas mehel ka raske joobe.

Sündmuskohal oli tänavavalgustus. Politsei selgitas, et autojuht kasutas turvavarustust, rehvid vastasid nõuetele. Autojuht sai õnnetuses kergemaid vigastusi purunenud autoklaasist.

Õnnetusjuhtumi uurimiseks alustas politsei menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles