Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Uude päästemajja kolib ka politsei juhtimiskeskus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pildil häirekeskuse uus maja.
Pildil häirekeskuse uus maja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Päästeameti uus maja Tartus Jaama tänaval hakkab valmis saama ning novembri teises pooles kolivad hoonesse esimesed töötajad.

Päästeametnike, Lõuna-Eesti pommirühma, kiirabi üksuse ja häirekeskuse ühte majja koondumisest on olnud ka varem juttu, kuid ilmselt tuleb paljudele üllatusena, et kolimise võtab jalge alla ka politsei operatiivteenistus ehk juhtimiskeskus.

Korrakaitsjad ise loodavad muudatusega võitu kiiruses ja tõhususes. Sama meelt on ka häirekeskus.

Kui seni tuli näiteks liiklusõnnetuse teatele reageerides hakata helistama kiirabisse ja päästeametisse, et vastavad spetsialistid sündmuskohale kutsuda, siis tulevikus jääb telefonikett ära ning kõik üksused hakkavad kohe otsima probleemile lahendust, rääkis Lõuna prefektuuri operatiivteenistuse vanem Ottomar Virk. Põhiline oodatav kasu ongi tema hinnangul see, et numbrid 110 ja 112 tulevad ühte kohta. Tuleval aastal jääb hädakutsungi ühtse numbrina tööle 112. «Saame näost näkku rääkida ning dubleerimist jääb vähemaks,» selgitas ta.

Juhtimiskeskuse senised ruumid Riia tänava politseimajas jäävad tühjaks. Paljud seni kasutusel olnud süsteemid, nagu side ja videovalve, võetakse kaasa. Palju tuleb ka uut, kinnitas Virk ja lisas, et saab täpsema ülevaate uutest võimalustest anda siis, kuid on kolitud ja kõik tööks vajalik paigaldatud.

Uusi töötingimusi on mõned korrakaitsjad ka juba vaatamas käinud ning neile meeldib, rääkis Virk. «Tööruumid saavad olema palju praktilisemad ning võrreldes praegusega oluliselt avaramad,» lisas ta.

Küsimusele, mis saab inimestest, kes tulevad vanast harjumusest mõnikord öösel Riia tänava politseimaja juurde abi küsima, vastas Virk, et majja pole lastud neid ka seni, vaid korrapidaja juhatas vajaduse korral, kust ja kuidas abi saada. Suhtlus käis seinale paigaldatud fonoühenduse abil ning see ühendus jääb alles. Ainult inimesega suhtlev ametnik asub tulevikus uues kohas.

Rohkem loe Postimees Plussist.

Tagasi üles