Tromb keerutas ka Kanepis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeristorm.
Keeristorm. Foto: SCANPIX.

Tartu Postimees palus lugejail teada anda, kui kuskil eilse (8.08) tormi ajal on trombi nähtud.

Lugeja Maris Ader Põlvamaalt, Kanepi lähedalt teatas, et nägi samuti trombi.  «See oli 8. augustil umbes kella kuue ja kolmveerand seitsme vahel (täpset aega ei vaadanud). Eemalt põllupealt ta tuli spiraalitaolise keerleva sambana, mulda ja tolmu täis, ja ühe viivuga oli otse meie õuel, keerutas vanalt vahtralt hiigelsuure oksaharu otsast, pillutas selle mitmeks tükiks ja mööda õue laiali: osa suuri oksi lennutati eemal kasvavate tammede otsa, osa vuhises poolde õue laiali,» kirjeldas Ader

«Kuna torm tekkis nii äkki ja tromb veel kiiremini, ei jõudnud me ülakorruse aknaid kinni panna (need avanevad otse sellesse suunda, kust keeris tuli). Kui raju vaibudes üleskorrusele vaatama läksime, avanes uskumatu pilt: voodikatted ja padjad(!) olid voodijalutsisse käkrasse kuhjatud, põrandal olnud paksud kaltsuvaibad eeskujulikult rulli keeratud (justkui valmis õue kloppima viimiseks), riiulilt asjad mööda tuba laiali, » sõnas ta.

«Meilt edasi keerutas sammas Saverna-Kambja-Tartu suunas, kaugele jõudis, ei tea. 

Korra on meie õuel tromb ennegi olnud, umbes kümmekond aastat tagasi. Siis pillutas ta eemal heinamaal külaliste telgid laiali ja puid räsis ka, aga päris õuele laamendama ei tulnud..» teatas Ader.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles