Linn tahab äsja avatud paadisadamasse tanklat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova paadisadam.
Karlova paadisadam. Foto: Margus Ansu

Hiljuti avamispidu pidanud paadisadamale otsib Tartu linnavalitsus nüüd tankla ehitajat ning kuulutab selleks välja enampakkumise hoonestusõiguse seadmiseks Rebase tn 18a kinnistule.

Linn on Rebase tänava tankla projekti eest vedanud ennekõike põhjusel, et pakkuda Karlova paadisadamas randuvatele paatidele tankimisvõimalust, rääkis pressiesindaja vahendusel abilinnapea Jarno Laur. Nimelt peab tankla operaator lisaks muudele kohustustele, paigaldama kaile tankuri ja korraldama selle opereerimise. «Nii saab murtud Tartu paadiomanike kauaaegne mure paaditankla puudumise pärast Emajõel,» sõnas abilinnapea Jarno Laur.

Tankla ja teenindushoone rajamiseks korraldab linnavalitsus kinnistule hoonestusõiguse seadmiseks avaliku enampakkumise. Hoonestusõigusega koormatava maa suurus on 604 m² ja hoonestusõiguse tähtaeg 50 aastat. Hoonestaja on kohustatud projekteerima ja ehitama Rebase tn 18 paiknevale kaile kütusetorustiku ühenduse sadamasse rajatavast tanklast ning veesõidukite tankla koos veesõidukite tankimiseks vajalike tehnoseadmetega.

«Enampakkumise tingimuste kohaselt tuleb tankla valmis ehitada maksimaalselt 12 kuu jooksul, ent loodame siiski juba järgmisel navigatsioonihooajal paaditankla käima saada,» avaldas Laur lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles