Pikali kukkunud puud ja elektripostid hoiavad Tartus tänavaid lukus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Antsla-Kanepi teel.
Õnnetus Antsla-Kanepi teel. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Tõenäoliselt tuleb paljudel tartlastel oodata veel mitu tundi osa tänavate avamist. Üle linna liikunud äikesetorm murdis sadu puid ning päästeamet on tormikahjude likvideerimisega väga hõivatud.


Kella seitsme paiku paiskus Tartus Ihaste teel pikali suur mitmeharuline kasepuu, mis võttis langedes kaasa ka elektriliine. Kohalikud elanikud piirasid ohtliku ala kiiresti kollaste lintidega ning suunavad päästjaid oodates liiklejaid kõrvaltänavale. Kuigi saag on neil olemas, ei saa puu järkamisega varem alustada, kui elektrikud ühendavad vooluvõrgust lahti okste alla jäänud elektriliinid.

Mitmel pool mujalgi linnas kukkusid puud otse teedele ning seda isegi ristmikel. Näib, et kõige enam sai tormis räsida Karlova linnaosa, ent oksi ja puutüvesid lebab maas kõikjal linnas.

Osaliselt on puud kukkunud ka Emajõkke, mistõttu tuleks jõel liigeldes olla samuti tavapärasest ettevaatlikum.

Kuna väljakutseid on sedavõrd palju, siis võib abi saamine viibida, märkis Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Uibokand. Esmasjärjekorras sõidavad päästjad sündmustele, kus on otseselt ohus inimeste elu ja vara, teele kukkunud puude eemaldamine võib võtta rohkem aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles