Tartumaa aasta külaks kandideerivad Valguta külade piirkond ja Lääniste

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal käib konkurss "Tartumaa aasta küla 2014".
Valguta-Lapetukme-Piigandi külade piirkond.
Tartumaal käib konkurss "Tartumaa aasta küla 2014". Valguta-Lapetukme-Piigandi külade piirkond. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Iga paari aasta tagant selgub hilissügisel Tartumaa aasta küla. Tänavu kandideerivad sellele tiitlile ühiselt Rõngu valla Valguta, Lapetukme ja Piigandi küla ning Võnnu valla Lääniste küla.

Aasta küla valib komisjon, kuhu kuuluvad Tartu maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Margus Hendrikson, Kodukant Tartumaa juhatuse esimees Külli Pann, Tartumaa omavalitsuste liidu esindaja, Alatskivi vallavanem Andu Tõrva ja Tartumaa arendusseltsi juhatuse esimees Kairi Kell.

Läinud neljapäeval vaatas komisjon need külad oma silmaga üle. Parima väljaselgitamisel arvestab komisjon külakogukonna ühtsust ja arengut viimasel kolmel aastal, koostöövalmidust, avatust ning tuntust maakonnas ja kaugemal, välisilmet ja heakorda, atraktiivsust, elanike osalemist kultuuri- ja spordiüritustel, küla arengukava olemasolu ja koostööd omavalitsusega.

Komisjon teeb otsuse teatavaks Tartumaa kodanikeühenduste konverentsil novembri lõpus. Tuleval aastal kandideerib Tartumaa tänavune aasta küla Eesti parimaks külaks.

Kuidas elatakse Valguta kandi külades ning Läänistes, käis koos komisjoniga uurimas ka Tartu Postimees.

Lugu loe ajalehest Tartu Postimees või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles