Urmas Klaas: ükski õpetaja ega õpilane ei tohi jääda oma muredega üksi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas
Tartu linnapea Urmas Klaas Foto: Margus Ansu

Eilse Viljandi Paalalinna kooli tragöödiast tingituna kogunes Tartus täna hommikul kriisikoosolek, millest võtsid osa Emajõelinna haridusjuhid. Koolidirektorid kannavad rinnas leinalinte ning ka tänane linnavalitsuse istung algas leinaseisakuga.

«Oleme koos Eesti rahvaga sügavas leinas eile Viljandis toimunud tragöödia pärast. See ootamatu ja traagiline sündmus puudutab meid kõiki, paneb meid mõtlema juhtunu põhjuste üle ja mõistma, kui oluline on üksteist märgata ja kuulata. Nii koolis, kodus kui ka sõprade keskel,» rääkis Tartu linnapea Urmas Klaas.

Ühtlasi märkis ta kriisikoosolekul, et Tartu koolirahvas on üks pere ja kogukond, kes töötab ja pingutab koos selle nimel, et Tartu koolides oleks turvaline õppida ja õpetada. «Koolipered vajavad praegusel hetkel tuge ja kindlust. Tartu linnavalitsus korraldab lähiajal koolitusi ja kutsub spetsialiste nõu andma turvalisuse tagamise ja hädaolukordade lahendamise teemadel, et toetada koole hädaolukordade ennetamisel.»

Rasketes olukordades on  oluline teada, kust õigel hetkel abi ja tuge leida. Tartus on olemas vajalikud tugispetsialistid nii koolides kui ka eraldi keskustes, kelle poole saab nõuannete ja abi saamiseks pöörduda. Nendeks on Tartu hariduse tugiteenuste keskus (http://www.tugiteenused.tartu.ee), Tartu nõustamis- ja kriisiabikeskus (http://tnk.tartu.ee) ning Tartu Rajaleidja keskus (http://rajaleidja.ee/tartu).

«On hea, kui lapsevanemad on kursis oma laste tegemistega, sealhulgas ka internetiavarustes. Märgates sotsiaalmeedias muret tekitavaid või ähvardavaid postitusi, tuleks sellele rohkem tähelepanu pöörata,» leidis meer oma sõnavõtus.

«Head tartlased, toetame üksteist ja hoiame kokku. Mitte keegi Tartu koolides, õpetaja ega õpilane, ei tohi jääda oma muredega üksi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles