Kurepalus saab taldrikuid lennutada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Reidla (vasakul) uuris vallavanem Priit Lombilt, kas võiks Vooremäele taldrikugolfiradasid rajada. Vallavanem leidis aga, et asugu need parem Kurepalus.
Paavo Reidla (vasakul) uuris vallavanem Priit Lombilt, kas võiks Vooremäele taldrikugolfiradasid rajada. Vallavanem leidis aga, et asugu need parem Kurepalus. Foto: Margus Ansu

Kurepalus Tartumaal said valmis üheksa taldrikugolfiväljakut, mis laiuvad laululava ümbruse metsas. Eriliseks teeb spordirajatise see, et selle rajamiseks kulunud 4000 eurost tasusid poole kohalikud ettevõtjad.

Ehkki Haaslava vallavalitsus pole taldrikugolfi mängimise võimalust veel kusagil reklaaminud ning väljakud ametlikult avada on plaanis alles 2. novembril, levib sõna kiiresti.

Möödunud nädalal oli autoparkla vallamaja kõrval pidevalt autosid täis ning kõik väljakud aktiivses kasutuses. «Pealampidega mängiti poole kaheksani õhtul,» kinnitas vallavanem Priit Lomp.

Esialgu tasuta

Algatus radade loomiseks tuli selle spordiala harrastajatelt. Esmalt pöörduti valla poole, et ehk lubaks omavalitsus teha rajad Vooremäele. Vallavanem pakkus aga kohe välja, et teeks siis juba Kurepallu. Ruumi on vallamaja ja järve vahele jääva männiku all piisavalt ning ka mängijail on sinna mugavam minna. Samuti saab omavalitsus nii rajal paremini silma peal hoida ja vajaduse korral midagi korrastada.

Kettaidki saavad inimesed mänguks vallamajast laenata ning vähemasti esialgu selle eest raha ei küsita. «Loodame, et kasutajad on ausad ja toovad kettad viisakalt tagasi,» märkis Lomp, andes mõista, et kui inimesed end viisakalt ülal peavad, võib laenutus jääda ka edaspidi tasuta teenuseks.

Kümnest üles pandud korvist, mida taldrikulennutajal tuleb tabada, maksid üheksa kinni kohalikud ettevõtjad. Kümnes on omavalitsuse soetatud ja see asub kohe vallamaja taga, kus on algajatele mõeldud harjutusväljak.

Valla ülesandeks jäi korvid paika panna ja mõnest kohast võsa lõigata. Samuti tellida raja kaardid. Enne korvide paikapanekut peeti asjatundjatega nõu, et mängivad seltskonnad üksteist segama ei hakkaks ning taldrikulennutamise tuhinas majade aknad terveks jääksid.

Rajad ise on 60 meetrit pikad ning nii mõnelgi neist on juba tehtud hole-in-one ehk ühe 60-meetrise viskega on tabatud otse korvi. Ametliku avamiseni on jäänud veel nädalapäevad. Siis on kavas väiksemat sorti võistlus, kus võib näha ka tugevamaid harrastajaid.

Vooremäge pole aga taldrikugolfarid veel lõplikult maha kandnud ning ka vallavanem ei välistanud, et vald võib tulevikus saada veel teisegi mängupaiga. Kurepalu väljakuid ette valmistada aidanud selle ala kogenud harrastaja Paavo Reidla tõdes Vooremäe vahelduvaile maastikele viidates, et mida raskem maastik, seda põnevam on mäng.

Rohkelt harrastajaid

Paljudele ehk tänini üsna mõistetamatust sportmängust on saanud Eestis kiiresti populaarsust koguv harrastus, millega tegelejate arvu hinnatakse juba 5000-le.

Eesti meistrivõistlustel osales viimati 130 spordisõpra, kinnitas Reidla.

Peale uhiuute Kurepalu radade saab Tartumaal selle alaga tegeleda veel neljas kohas. Terves Eestis on taldrikugolfiväljakuid viimastel andmetel 42 paigas.

Reidla ise on selle harrastusega tegelenud enam kui kaks aastat ning soovitab seda julgesti kõigile. Vabas õhus mängides kogeb inimene väga erinevaid emotsioone. Peale selle pakub ala üllatavalt palju liikumist. Märkamatult läbitakse poole tunni jooksul umbes kilomeeter.

Taldrikugolfirajad Tartumaal

• Lisaks Kurepalu äsja valminud väljakutele saab taldrikugolfi mängida veel Kongutas, Elvas, Alatskivil ja Tartus Tähtvere spordipargis.

• Eestis on taldrikugolfiväljakuid 42 kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles