Remont tegi teed Karlova Teatri proovidele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus aadressil Tähe 66 tegutseb Karlova teater.
Tartus aadressil Tähe 66 tegutseb Karlova teater. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Põrandavärv oli Karlova Teatri suures saalis veel enamasti astumisjälgedeta, kuid et juba võis lavale minna, sai näitetrupp teha esimest korda proovi. Teatrimaja õnnistab tosina päeva pärast sisse muusikaline lavastus «Karid ja kõrgused».

Selge see, et Emajõe Suveteater kui tuntud vabaõhulavastuste pakkuja ei saa sügiseses koerailmas ja talvel kõrvu näpistava pakase ajal etendusi anda. Et aga vaatajaid jätkuks ka talvel, heitsid suveteatrilased end ankrusse Karlova linnajakku endisesse baptistide palvemajja.

Aastal 1931 ehitatud hoones, mis nüüd on Karlova Teater, on remont sama hästi kui tehtud. Osa kraami on remondimehed jätnud siiski veel tänaseks ja vahest veel mõneks päevaks kõrvalruumidesse. Mõned vähemad tööd on veel teha.

Teatrijuht Andres Dvinjaninov lisas, et teha on ka veel suuremaid töid, nagu näiteks katuse- ja fassaadivahetus, kuid need jäävad ootama paremat aega ja lahkeid rahastajaid. Igatahes on 150-kohaline saal ja teatritegemiseks tarvilikud kõrvalruumi, nagu 40-kohaline kahhelahjuga kohvikusaal, toad näitlejatele ja teatri juhtimiseks vajalik kamber valmis.

Karlova Teatri õnnistab 8. novembril sisse muusikarohke lavastus «Karid ja kõrgused», millega Margus Kasterpalu kui lavastaja ning ansambel Kaunimate Aastate Vennaskond teeb auavalduse Edgar Valterile.

Pikemalt loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles