Katrin Maimik viskab veidrat nalja

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gabriela Liivamägi

Katrin Maimik (32) juhib oma kaanefoto ja näopildiga tähelepanu sellele, et ta on filmitegija. Tema profiiliportreele on jäänud osa prožektorist, kaanefotol intervjueerib aga prantsuse filmimees François Truffaut briti-ameerika geeniust Alfred Hitchcocki, mõlemad sigariga.

18. oktoobri õhtu seisuga oli tema viimane postitus FB lehel oma lapsest: «Lased lapse korraks arvutisse ja ta valib kõigi asjade hulgast, mida sealt valida saab, Vseviovi. Ise teatab uhkelt: «Ma kuulan nüüd «Müstilist Venemaad», ära sega!»

Miriam saab juba neli

Nagu varasematest postitustest oktoobri alguseni võib välja lugeda, on lapse nimi Miriam. Vanus ja isanimi selguvad 5. oktoobri õhtusest postitusest, kui Katrin Maimik jagas kasutaja Andres Maimiku fotot põnevil naeratusega tüdrukust, kes vaatab tulevärgiga torti ja number nelja kujulist põlevat küünalt.

Pildi juures on kirjas, et «Miriam saab homme juba 4!» ja Andres Maimiku selgitus: «Suurte narratiivide kõrval oli täna tähtjas päev ka meie kõige väiksemal narratiivil.»

See on südamlik, aga veider huumor. Samas laadis nalja viskab ka Katrin Maimik. «Seoses sellega, et Värska bussijaam läks remonti, tundub mulle, et kogu bussijaama aktiiv on kogunenud meie juurde sooja,» kirjutab ta 13. oktoobril. Teksti juures on foto talvemütsides mängukarudest, kellele on tekid ümber keeratud.

Oktoobrikuu jooksul annavad nii Katrin Maimiku enda kui ka sõprade postitustes tema FB seinale tooni filmi «Kirsitubakas» linastused Tallinnas ja piiritagustel filmifestivalidel. See film valmis tal käsikäes abikaasaga.

Vaadeldaval ajal ei maininud Katrin Maimik enda kitarrimängu ega laulmist. Ometi on ta seda perekonnaelu eelsel ajajärgul teinud, lausa sellisel tasemel, et on välja andnud plaadi. CD «Maailm – theatrum maximum» esitajaks on küll märgitud ansambel Ösu Evening, aga salvestise tegi avalikul kontserdil oktoobris 2007 Genklubis ikkagi üksi Katrin Maimik.

Muusikat postitab ta oktoobris mitmel korral. Sellest selgub, et tema muusikalised lemmikud on Marlene Dietrich, Paolo Conte, mõnes filmis kõlanud laulud ja instrumentaallood, Baccara.

FB postitustest ei saa välja lugeda, et ta on seotud teatrifestivaliga Draama. Siiski on üks teatriteemaline erand: ta soovitab minna vaatama Tartu Uues Teatris etendust «Pink Flamingos, Crazy Horses», mida esitavad Renate Keerd ja Maria Ibarretxe.

Varjab kunstiasjatundlikkust

Oma kunstiasjatundlikkust varjab ta vähemalt oktoobri postitustes täiesti. Ometi oli ta veidi aega pärast ülikooli lõpetamist – kui tema perekonnanimi oli veel Ruus – Võru linnagalerii väga edukas galerist. Veebruaris 2006 kuulutati ta selle eest Võru aasta kultuuritegelase aunimetuse kandjaks.

Ühest postitusest selgub tema toidukaubanduslikke eelistusi. Nii näiteks ostis ta ühel hommikul Selverist vorsti ja makarone. Et ta ei ole toidu suhtes kuigi nõudlik, näitab seegi postitus, milles on juttu, et toiduks on perel «ikka veel Ekspressi juubelipidustuse juustu, mõningase hallitusega, aga me nimetame seda lihtsalt pikantseks hallitusjuustuks».

Supermarketisse teenindajaks Katrin Maimik oma FB postituste alusel ei sobi. Peamiseks negatiivseks põhjuseks on tema väike laps, kes võib lasteaias piisknakkuse saada ja seetõttu põhjustada kergesti haiguslehepäevi. Tööd ostjatega võib hakata segama ka ootamatu filmimisele sõitmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles