Leigol süttivad õhtuti lõkked

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Leigo järvistu kaldaile kerkib umbes 150 erinevas suuruses põhiliselt võsapuidust lõket, mille üks tegijaid on Mihhail Kozlovski (pildil).

 Leegid ja suits, aga ka põlevad küünlad hakkavad taeva poole kerkima täna ja homme, kui järvemuusikaõhtutel astub väikesel ja suurel järvel kuulajate ette muusikuid meilt ja mujalt.

Tänane kava on suunatud estraadi-, džässi- ja autorilauluhuvilistele. Kuulajate ees on Juhan Viidingu luule ja laulud, Sergei Manukjan ja Avicenna, Estonian Dream Bigband koos Heidy Tamme ja uue põlve lauljatega ning Tõnis Mägi koos sõprade ja tütre Lydiaga.

Laupäeva õhtul võtavad järvede kallastel koha sisse klassikalise muusika austajad. Kolmandat suve tuleb dirigeerima Neeme Järvi, kelle taktikepi all on Eesti Noorte Sümfooniaorkester ja segakoor Latvija.

Kuid arvukalt lõkkeid ja küünlaid põleb sealsamas ka alates 11. augustist kümmekonnal õhtul. Leigo talu peremees Tõnu Tamm rääkis, et see on vajalik USA filmimeestele. Jason Starri käe all on kahe aasta jooksul kavas salvestada DVD järvemuusikast, ilutulestikust ja maastikukujundusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles