Jõmmu jõudis kodusadamasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lodi Jõmmu
Lodi Jõmmu Foto: Sille Annuk

Lodi Jõmmu naasis pikalt merereisilt ja uuel nädalal ootab selle meeskond tartlasi romantilistele väljasõitudele.


Jõmmu alustas koos Eesti teiste ajalooliste laevadega mereretke 21. juunil. Pärnust liiguti Lätti, sealt edasi Rootsi ja Soome. Läbi põigati ka Ahvenamaalt ja Gotlandilt.

Peale Jõmmu osalesid mereretkel lodjaseltsi viikingilaev Turm, laulupeotuld sõidutanud jaht Ruhnu Karu ja kaljas Blue Sirius.

«Jõmmu pidas reisi väga hästi vastu,» kinnitas Emajõe Lodjaseltsi liige Liisa-Lota Kaivo. «Ainult Gotlandil pidime tormivarju minema.»

Enam kui kuu kestnud reis polnud lõbusõit. «Tutvustasime igal pool Eestit ja Tartut,» rääkis Kaivo.

Uudistajatele pakuti kiluleibu, kama ja kalja, kaldal löödi üles käsitöökojad ning kinobussi rahvas ja muusikud kostitasid Eesti ajaloolisi aluseid vaatama tulnud inimesi meelelahutusega.

«Seekordne käik oli ettevalmistus järgmiseks suveks,» ütles Liisa-Lota Kaivo. «Siis plaanime teha samasuguse suurema kultuuridessandi koos Soome ja teiste Läänemere maade ajalooliste laevadega.»

Tuleval nädalal on lodi armastusfilmide festivalil tARTuFF lõpuks ometi ka tartlaste teenistuses ja teeb kesklinnast sõite. Südaöösel ja kell kaks algavatel sõitudel võivad romantikud Jõmmuga ka Emajõel tähti vaadelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles