Miks jäi osal publikust «Kirsitubakas» nägemata?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek-Andres Kauts.
Marek-Andres Kauts. Foto: Priit Simson.

Uue filmi «Kirsitubakas» seanss Tartu Elektriteatris oli esmaspäeval nii menukas, et osa kinolisi paigutati väiksesse saali, kuhu film oli kavas otse suurest saalist edastada blu-ray-seadme abil. Miks aga jäi väikse saali publikul sel ajal film siiski nägemata?

Vastab Tartu Elektriteatri visionäär Andres Kauts:

Juhtus see, et blu-ray-mängija läks lihtsalt katki.

Veel pool tundi enne seanssi oli kõik ilusti korras, koos filmi režissööri Andres Maimikuga kontrollisime pilti.

Kui me aga seansi alguses filmi käima panime, ei tulnud pilt ekraanile.

Kui palju oli väikses saalis vaatajaid?

Umbes 50 inimest.

Pakkusime neile välja kolm varianti: maksame piletiraha tagasi, teeme hilisõhtul uue seansi või nad pääsevad sama piletiga mõnele teisele seansile.

Pooled võtsid piletiraha tagasi, kümme inimest tulid samal õhtul lisaseansile ja ülejäänud jätsid endale võimaluse tulla mõnel teisel õhtul.

Kuidas tagada seda, et edaspidi midagi niisugust ei juhtu?

See on väga raske küsimus. Kahjuks tehnikaga juhtub igasuguseid asju. Olukorda saab kontrollida tagavaratehnikaga, aga osa asju on väga kallis duubeldada.

Väikses saalis oli juba käigus tagavaratehnika. Kui seanss oleks olnud ainult ühes saalis, oleks meil olnud kaks komplekti seadmeid. Meil on väga kahju, et nii juhtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles