Tarbijate kooperatiiv toetab laste priid suppi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supp
Supp Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Osaühing Lusikas pakub toimetulekuraskustes perede lastele sügisesel vaheajal taas tasuta suppi. Tänuväärt ideele on pannud õla alla Tartu tarbijate kooperatiiv.

Kesistes oludes kasvavatele lastele juba kolmandat aastat koolivaheaegadel prii suppi organiseeriva osaühingu Lusikas tegevjuht Maire Lass ütles, et nüüd saavad nad supi kõrvale anda ka tasuta piima ja leiba ning magustoitu.

Tartu tarbijate kooperatiivi juhatuse liige Kaire Krevald sõnas, et nad otsisid juba mõnda aega uusi võimalusi selleks, kuidas nõrgemate kaaslinlaste perede aitamisele püsivat tuge pakkuda.

«Varem oleme me kokku pannud toidupakke, teinud koostööd mittetulundusühinguga Hea Algus ja valdade sotsiaaltöötajatega – need on olnud ühekordsed asjad,» ütles ta. «Aga et me olime kuulnud ka koolivaheaja tasuta supist, siis otsustasime koostööd teha Maire Lassiga. See on praegu küll veel katseprojekt, aga me näeme siin võimalust palju laiaulatuslikumaks koostööks.»

Koolivaheaja abi näeb praegu välja niisugune, et Maire Lass on saatnud oma supimenüü tarbijate kooperatiivile ning kooperatiivi ühes kaupluses komplekteeritakse kõik vajaminev. Lisaks magustoitude tooraine ja puuviljad.

«Tartus kohalikke jaekaubandusettevõtteid eriti palju ei ole ning meie oleme kõige suuremad,» märkis Krevald. «On meie kohus olla kohal seal, kus abivajadus on kõige suurem.»

Küsimuse peale, kui suur on summa, millega Tartu tarbijate kooperatiiv supikeetmist toetab, vastas Kaire Krevald, et ega ta rahast rääkida taha.

«Olulisem on soov aidata ja head teha. Kokku valmistatakse koolivaheaja nädala jooksul 300 supiportsjonit, 300 magustoitu ning valatakse välja 300 klaasi piima, lisaks leib ja sai,» sõnas ta.

«Tulevikus tuleks mõelda, kus veel võiks sellist lõunat Tartus pakkuda, me võiksime püüda üles leida veel rohkem hädasolijaid,» lisas Krevald.

Lass luges üles ka koolivaheaja supid. Need on suitsulihaga seenesupp, kalarassolnik, borš, minestroone ja röövlisupp, mis koosneb nuudlitest ja igat sorti köögiviljadest.

Tartu lastekaitseühingu vabatahtlike kokku pandud supisaajate nimekirjas on seekord 60 last. Sööma võib minna Ringtee kohvikusse, mis asub Tartus Ringtee 37a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles