Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Euroopa meistrivõistlused toovad parimad raiesportlased Tartusse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: TPM
Copy

Tuleva aasta mais võtavad Tartu kesklinnas üksteiselt mõõtu Euroopa parimad noored raiesportlased, sest ülikoolilinnas peetakse Euroopa noorte meistrivõistlused metsanduses.

Osa võtavad 24 Euroopa riigi parimad metsandusõppurid vanuses 16–25 ja parim riik selgitatakse välja kuue alaga: raievõistlus, puu langetamine, ketivahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine, laasimine ja metsarada.

Iga riik paneb välja neljaliikmelise võistkonna, mille kõik liikmed on pärit selle riigi parimast metsanduslikust koolist. Eestit esindab Luua metsanduskooli võistkond. Kuigi enamik alasid on individuaalsed, loeb lõppkokkuvõttes siiski terve meeskonna ehk riigi sooritus.

2015. aasta Euroopa noorte meistrivõistlused metsanduses on  20.–24. mail Tartus ja selle lähiümbruses. Viimase päeva atraktiivsed platsialad on Tartu kesklinnas.

Tagasi üles