Maaülikooli vana peamaja ostis Tartu waldorfgümnaasium

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikool müüs oma Kreutzwaldi 64 asuva endise peahoone Tartu waldorfkoolile.
Eesti Maaülikool müüs oma Kreutzwaldi 64 asuva endise peahoone Tartu waldorfkoolile. Foto: Kristjan Teedema

Eile sõlmisid Eesti Maaülikool ja Tartu Vaba Waldorfkooli Selts ostu-müügilepingu, millega viimane ostis 960 000 euroga ära maaülikooli vana peahoone aadressil Kreutzwaldi 64.

Maaülikool otsustas vanast peamajast loobuda aastapäevad tagasi. Sama hinnaga pakkus ülikool hoonet ka varem, kuid müügitehinguni ei jõutud. Ammu ruumikitsikust kannatama pidanud waldorfkool otsustas nüüd maja ära osta ning vähemalt esialgu on nii müüja kui ostja tehinguga rahul. Ehkki käed löödi kinnistu alghinda tähistava summa peal, leidis maaülikooli rektor Mait Klaassen, et tal on rõõm selle üle, et hoone jätkab haridusasutusena, milleks ta on loodud.

«Selle tehinguga on astutud suur samm, et viia Tartu waldorfgümnaasium Ploomi tänava rendipinnalt päris oma koolihoonesse,» ütles seltsi juhatuse liige Ahto Kivi. Kool jagab praegu linnale kuulivat lasteaiahoonet koos lasteaiaga.

Kinnistu ostuhind, kuhu lisaks 6700-ruutmeetrisele majale kuulub juurde kolme hektari suurune krunt, oli 960 000 eurot. Ostmiseks võeti 640 000 eurot laenu ning 140 000 eurot saadi Saksa fondilt Freunde der Erziehungskunst Rudolf Steiners e.V. 180 000 eurot moodustasid kooli omavahendid, sh annetused.

Waldorfkool loodab endise peahoone ostuga parandada oluliselt õpilaste õppimisvõimalusi ning õpetajate töötingimusi, sest pärast viimaste maaülikooli struktuuriüksuste välja kolimist saab õppetööks kasutatav ruum olema võrreldes senisega kolm korda suurem. Sisse kolida tahab kool võimalikult kiiresti, kuid enne seda tuleb taotleda kasutusluba ning teha kiire remont, et vastata kõigile tervisekaitse, veterinaarameti ja päästeameti nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles