Atlantises annavad tooni maalid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantises avati Konrad Mägi ateljee maalinäitus.
Atlantises avati Konrad Mägi ateljee maalinäitus. Foto: Kristjan Teedema

Taas on Atlantise konverentsikeskus tavalisest värvikam. Seekord annavad tooni Konrad Mägi ateljee kasvandike maalid.

Mõni ütleb selle ateljee kohta teisiti: Kaja Kärneri ja Heldur Viirese kool. Nii on kirjas ka näituse bukletis, mis ei ole aga tavapärase voldiku kujuline, vaid on võtnud samas koolis kunstiharidust saanud Artur Kuusi kätes väheldase pooleks murtud plakati kuju.

Plakatil on kirjamargisuurused reprod. Paljud nende autoritest on tuttavad sama ateljee korraldatud varasematest väljapanekutest. Viimati oli näitus alles tänavu kevadel Tartu ülikooli raamatukogus.

«Meie kaasajal on prantsuse postimpressionistlikul värvi ja valguse nägemisel põhinevat maalikoolitust väga raske, kui mitte võimatu saada, aga pallaslasena jätkab Heldur Viires oma tööd õpetajana tänini, juba 26 aastat järjest. Alguses koos Kaja Kärneriga, nüüd juba aastaid üksi,» mõtiskles toona sama ateljee kasvandik Külli Trummal.

Need mõtted kehtivad tänini. Nagu ka tema tõdemus, et näitusetöödes on ehedaid, väheste vahenditega edasi antud, kuid intensiivselt tajutud motiive loodusest, säravaid värvilisi maastikke, tundlikke linnavaateid, kompositsioone ja abstrakte.

Ühtekokku on väljapanekus on 17 autori 71 tööd. Maale saab ka osta, ja sel moel toetab kunstihuviline maaliateljee tegevuse jätkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles