Piirissaarel vahetus vallavanem

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Koidula sõidutas koos leivaautoga kolmapäeval Piirissaarele vallavanema kandidaadi Liina Miksi, kelle volikogu ametisse valis.
Reisiparvlaev Koidula sõidutas koos leivaautoga kolmapäeval Piirissaarele vallavanema kandidaadi Liina Miksi, kelle volikogu ametisse valis. Foto: Vitali Trots

Piirissaare volikogu valis kolmapäeval uueks vallavanemaks Liina Miksi, kes soovib saarel kõigepealt jälle poe avada.

«Mind kutsuti Piirissaare vallavanemaks juba eelmiste valimiste eel,» ütles Liina Miks (41). «Aga siis läks asi teisiti, valimistel sai volikogus enamuse Keskerakond, neil oli oma kandidaat.»

Septembris avaldasid aga Piirissaare volikogu valimisliidu Kodupaik kolm liiget ja Keskerakorra fraktsiooni üks liige eelmise aasta sügisel vallavanemaks valitud Jelena Umblejale umbusaldust.

Liina Miks pole Piirissaarega isiklikult seotud, kuid tunneb saart ja Peipsi-äärset piirkonda ning sealseid probleeme, sest aastatel 1997–2011 juhtis ta Kallaste ning Alatskivi, Meeksi, Peipsiääre, Piirissaare, Vara ja Võnnu valla ning Tartu maavalitsuse koostööorganisatsiooni Peipsiveere Arengu Sihtasutus.

2011. aasta lõpus lõpetasid selle rajajad organisatsiooni töö: ühelt poolt olid piirkonna arendamiseks tekkinud teised organisatsioonid ja lisaks nõudis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) Peipsiveere Arengult tagasi ligi 15 000 eurot, mis oli makstud MTÜ Peipsi Vikat juhatajale Tauno Laasi­kule kohalikule pillirooküttele ülemineku kava koostamiseks Tartumaal. Töö ei saanud aga õigeks ajaks valmis, lisaks ei jäänud EAS tehtuga rahule.

Piirissaare vallavanemana tahab Liina Miks kõigepealt saarel jälle tööle panna poe, kus erakaupmees lõpetas töö augustis. See sündmus sai ka eelmise vallvanema umbusaldamise põhjuseks.

Nii Tartus kui Piirissaarel tööle hakkaval Liina Miksil on kolm last: 5- ja 13-aastane tütar ning 11-aastane poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles