Pärnust Tartusse teel olnud veokijuht oli napsitanud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle veoauto roolist eemaldas politsei Tartumaal joobes juhi.
Selle veoauto roolist eemaldas politsei Tartumaal joobes juhi. Foto: Politsei

Politsei kõrvaldas täna hommikupoolikul juhtimiselt ehitusmaterjali transportinud veokijuhi, kes oli alkoholi tarvitanud.

Lõuna prefektuuri teatel pidasid politseinikud täna kella 11.00 paiku Tartumaal Väike-Rakkes kontrollimiseks kinni veoki Scania, mille haagisega veeti ehitusmaterjali. Politsei selgitas, et veokit roolinud 1972. aastal sündinud mees oli tarvitanud alkoholi. Tema suhtes alustati väärteomenetlust ning mees viidi arestimajja kohut ootama.

Vestluses veokijuhiga selgus, et veose oli ta peale laadinud Pärnus, kust alustas sõitu Tartusse. Veel rääkis ta, et jõi eelmisel õhtul kella 23ni viina. Politsei on ka varem selle veokijuhi juhtimiselt kõrvaldanud täpselt samal põhjusel.

Lõuna prefektuuri vanemkomissar Ove Saar sõnas, et mitte ainult veokijuhid ise, vaid ka veoteenust pakkuvad ettevõtted peavad teadvustama oma kõrgemat vastutust liikluses. «Kutselise juhi menüüsse ei saa enne tööleasumist kuuluda alkohol, kui ta ei oska seda mõistlikult tarbida ja hommikuks oma kainuses kindel ei ole,» viitas Saar.

Politsei kutsub ettevõtteid üles kasutusele võtma meetmeid, mis võimaldaks efektiivsemalt valvata nende palgal olevate veokijuhtide kainuse üle. Ühtlasi on jätkuvalt oodatud kõikide liiklejate tähelepanekud joobekahtlusega juhtidest politsei lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles