Miks põlevad kesklinnas vanalinna piirkonnas päeval tänavalaternad?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavalatern.
Tänavalatern. Foto: Margus Ansu

Miks põlevad kesklinnas vanalinna piirkonnas päeval tänavalaternad, kokkuhoiu nimel viivitatakse aga õhtuti nende süütamisega suure videvikuni?


Vastab Sven Ilves, Tartu tänavavalgustuse peaspetsialist: Päeval ei tohiks need põleda. Kesklinna taheti valgustuse lülitamiseks hämaraandureid, sest siin käib turiste rohkem, aga mina neid hämaraandureid ei poolda. Nii süttivad laternad küllalt varakult ja kustuvad võrdlemisi hilja.

Ka tühised asjad mõjutavad neid. Kesklinnas on viis-kuus kilbipiirkonda viidud hämaralülitile, et õhtuti oleks valgem. Paraku on need nii rumalad, et neid ei saa ka reguleerida. Nad võivad tulesid sisse lülitada ka keset päeva suure vihma või tihedate pilvede korral.

Kas on võimalik ka selline anomaalia, et laternad päikesepaistelise ilmaga lihtsalt heast peast põlema süttivad, ja mis siis linlased seda nähes tegema peaksid?

Võiksid kohe helistada mulle, see oleks väga hea. Selliseid asju ei tohi juhtuda. Rikked võivad olla.
Kuhu teatada tuleks?

Lihtsam on meeles pidada Tartu heakorratelefoni numbrit 1789, aga võib ka helistada otse mulle 736 1285.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles