Atlantis tuleb uues kuues

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantise juhataja Olga Aasav (vasakul) ja programmijuht Mai-Liis Sipria näitavad arhitekti-disaineri koostöös kujundatud ringikujulist klaasplokkidest baariletti, mis hakkab piduliste silme all värvi muutma.
Atlantise juhataja Olga Aasav (vasakul) ja programmijuht Mai-Liis Sipria näitavad arhitekti-disaineri koostöös kujundatud ringikujulist klaasplokkidest baariletti, mis hakkab piduliste silme all värvi muutma. Foto: Andres Ehrenpreis

Ööklubi Atlantis juhataja Olga Aasav tunnistab, et pooleteise aasta tagune remont ebaõnnestus ja viis klubi põhja. Sestap on ta otsustanud anda rahvale tagasi vana hea Atlantise.


Aasavi selgitusel arvestati viimase kapitaalremondi tegemisel majanduse kõrgajaga – klubi kukkus välja liiga suur, sopiline ja laialivalguv.
«Praegu käib Tartus nädalavahetusel 5000 inimese asemel väljas 2000 inimest, aga meie tegime klubi hoopis suuremaks,» rääkis Aasav.

Ei mingit täristamist
Valupunktiks peab Aasav tagantjärele ka seda, et klubile ehitati küll uued seinad, aga muusikasse ja teenindusse ei panustatud. «Nüüd muudame muusikastiili, sisekujundust, teenindust – kõike,» lubas Olga Aasav.

Suurima ümberkorraldusena ühendatakse senised kaks saali üheks peoruumiks, mis hakkab meenutama endist retrohõngulist Star Cafed.

«Atlantisel on praegu selline täristamise maine juures, seda muudame kardinaalselt,» rääkis Aasav. «Ei mingit täristamist enam!»

Kannapööret põhjendas Aasav sellega, et senine progressiivne muusika oli pigem nišikaup. «Vahupeod ja cos­­modrome'id toimivad kord kuus hästi Pärnus, kuhu rahvas tuleb kokku üle Eesti, aga nädalate kaupa sellise nišiprogrammi tootmist me enam lubada ei saa,» selgitas Aasav.

Kuna Aasavile kuuluvad Tartus kaks restorani ja konverentsisaal, on tema sooviks, et külalised saaksid õhtut tantsupeoga jätkata ega peaks klubis mängitavas agressiivses tantsumuusikas pettuma.

Vanem sihtrühm
Muusikaportfell tuleb At­­lantise programmijuhi Mai-Liis Sipria sõnul seetõttu palju pehmem ja laiem kui senini. Seda kinnitab ka uue hooaja moto: vähem müra, rohkem muusikat.

Värskelt avatavas klubis saab läbisegi kuulata tantsuklassikat läbi aegade, 1980-90ndaid, rokki ja raadiohitte. «Midagi igale maitsele – nii ei saa keegi öelda, et see muusika ei meeldi, vaid kui konkreetne lugu ei meeldi, siis järgmine kindlasti meeldib,» selgitas Sip-ria.

Muusikavalik paneb suuresti paika ka külastajad – neljapäeviti, reedeti ja laupäeviti oodatakse klubisse edaspidi vanemat publikut, teisipäev ja kolmapäev jäävad aga noortele pidutsejatele.

«Me ei taha Maasikale ära teha, taastame lihtsalt vana hea Atlantise, mis oli siis, kui mina kaheksa aastat tagasi siia oma esimese investeeringu tegin – ainult uues kuues,» rääkis Aasav, kes tugines tagasipöördumisel enda sõnutsi suurele eeltööle.

Uus klubiajastu
Just maad kuulates selguski, et kõige rohkem igatsetakse taga Star Cafed. Näiteks lava taastamise idee sai Aasav aga maamessi järelpeo ajal ürituse projektijuhilt Margus Kikkulilt, kelle soovituse «No tehke ometi lava, nagu vanasti oli, saab pidulikke autasustamisi teha!» ta kohe kõrva taha pani.

Lavale lubab programmijuht Sipria tuua rohkelt esinejaid ning seda mitte ainult nädalavahetustel. Ots tehakse lahti juba avamispeol – Ain Mäeots ja Andre Laine lavastavad selleks puhuks paroodiašõu klubiajastutest.

Kuna käes on uus klubiajastu, ei tea Aasavi sõnul tegelikult keegi, kuhu poole klubimaailmas tüüritakse. «Me näitame avamisel ära kõik ajastud – 30ndad, 60ndad, 90ndad ja tänapäeva – ning nende hulgast saab edaspidi stiile valida,» jättis Aasav edasise programmi suhtes mänguruumi.

Atlantist ehitatakse viimase kaheksa aasta jooksul ümber kuuendat korda. Uuenduskuuri läbinud klubi avatakse 19. augustil.

Egle Oolo on Tartu Postimehe suvereporter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles