Noor kunst läheb oksjonil üha kallimaks

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Hõbemäe (28) maal «Männid» müüdi äsjasel enampakkumisel hinnaga 1550 eurot, mis on Tartu noore kunsti oksjonite rekord.
Anna Hõbemäe (28) maal «Männid» müüdi äsjasel enampakkumisel hinnaga 1550 eurot, mis on Tartu noore kunsti oksjonite rekord. Foto: Repro

Tartu loomemajanduskeskuses peetud kümnendal noore kunsti oksjonil müüdi 74st enampakkumisel olnud tööst 44. Müügitulu oli 16 467 eurot. Võrreldes eelmiste oksjonitega on maalide lõpphinnad kujunenud aina suuremaks.

Kõige kallimalt müüdi seekord Anna Hõbemäe maal «Männid», mille omandas pakkuja portaali Osta.ee vahendusel 1550 euroga. See on seniste noore kunsti oksjonite ajaloos kõige kallimalt müüdud teos.

Eelmise tipphinna sai tänavusel kevadoksjonil tänavakunstnik Edward von Lõnguse teos «Sure, koer», lõpphind 1452 eurot. Sellest rohkem pakuti äsjasel oksjonil ka August Künnapu maali «Liblikapüüdja» eest – 1525 eurot.

Anna Hõbemäe on lõpetanud Tartu ülikooli maaliosakonna aastal 2011 magistrikraadiga. Tema teine maal «Loojang» müüdi seekord märksa odavamalt, 365 euroga. Mõlema maali videotutvustuses on teda nimetatud Eesti maastikumaali tõusvaks täheks.

Loomemajanduskeskuse juht Reigo Kuivjõgi sõnul olid tulemused juubelioksjoni väärilised. «Hea meel on ka tajuda, et ostjad on oksjoni internetiformaadi omaks võtnud, sest veebitehingute maht ületas seekord saalipakkujate oma,» lisas ta.

Tartu ettevõtlusnädala raames toimunud oksjonit korraldasid Tartu loomemajanduskeskus, kunstilaenutus Kaleido-skoop ja Tartu kunstikool. Koostööpartnerid olid Tartu kunstnike liit, Eesti kunstiakadeemia ja portaal Osta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles