Abilinnapeale tundub golfiväljaku tegemine dendroparki võimatuna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Jarno Laur.
Tartu abilinnapea Jarno Laur. Foto: Margus Ansu

Tartu abilinnapea Jarno Laur, kelle vastutusalasse kuuluvad linnaplaneerimine, arengukavad, ehitusjärelvalve ja maakorraldus, räägib, et golfiväljaku jutuga on tema poole tõepoolest pöördutud. «Ma tean sellest nii palju, et on käidud küsimas, mis on selle golfiväljaku idee väljavaade, kus ja kuidas oleks see asi võimalik,» rääkis ta.

Laur tunnistab, et väljaku rajamine dendroparki tundub talle võimatuna. «Kui päris aus olla, siis ma hästi ei näe praegu seda, et saeme dendropargis puud maha ja ehitame sinna golfiväljaku,» ütles ta.

Isegi siis, kui golfirajad ehitatakse puude kõrvale või keskele, tundub talle, et dendropark on sobimatu koht, kuhu säärast ettevõtmist rajada. «Ma ei ole kuulnud, et keegi seda mõtet linnavalitsuses väga tõsiselt mõlgutaks,» lisas ta.

Mõtte, et eskiis näeb väga läbimõeldud välja, justkui oleks asjaosalistele juba linnavalitsuse poolt midagi lubatud, lükkab Laur ümber.

Selleks, et linna midagi teha või planeerida, tuleb läbida planeeringumenetlus. «Teisiti ei näe ma isegi nurgatagust teed pidi minnes võimalust, et see golfipargi tegemine üleüldse võimalik oleks,» rääkis abilinnapea. Isegi, kui golfiväljaku planeeringu algatamise idee linna saabub, pole linnavalitsusel kohustust planeeringut alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles